Personal shopper

Maandag ochtend ging de telefoon. Oma had dringend nieuwe broeken nodig. Door alle stress en zorgen rond en om opa, is oma de nodige kilo’s kwijt geraakt. De kleding die ze in haar kast heeft past niet. Met een aantal gelegenheden voor de boeg is het dan wel fijn om een broek aan te kunnen doen die niet van de bips zakt. Aangezien er in de woonplaats van oma geen kleding winkels zijn met geschikte kleding en haar hoofd er niet naar staat, wat natuurlijk heel begrijpelijk is! Was de vraag of ik voor haar een broek wilde gaan kopen.

Met alle liefde wilde ik dat voor haar doen. Dus samen met oudste ging ik op pad voor een nieuwe broek voor oma. Maar waar begin je en wat is geschikt? Door het gewichtsverlies moest ik de broek op de gok kopen. Welke maat ze nodig had wist oma namelijk niet.

Ik bekeek broek voor broek en keurde ze stuk voor stuk af. Arg winkelen is mijn hobby niet en zal het ook nooit worden. Toch ging ik met een missie en dat moest en zou slagen. Ik vroeg een medewerkster in de winkel om hulp. Ik legde uit naar wat voor broek ik opzoek was en gaf aan dat het een kort model moest zijn omdat oma maar korte benen heeft. Ongeveer in deze maat en ik gebaarde de breedte van oma’s heupen met mijn handen. Heb je geen specifieker iets. Nee sorry, maar ik overtuigde de medewerkster ervan dat als ik de broek in mijn handen zou hebben, dat ik wel wist of het de broek zou zijn die ik voor ogen had.

Na een paar broeken hield ze DE broek omhoog en ik wist dat het die moest worden. Het was een broekmaat 38 weet u het echt zeker mevrouw? Want dit model valt klein. Ja ik weet het zeker dit is de broek die ik zoek.

S’avonds na het eten reden we richting oma. Direct ging ze naar boven om de broek te passen. Al snel kwam ze de kamer in paraderen. De broek zat als gegoten! Ze was zo blij en dankbaar dat ik voor haar de broek had gekocht en dat hij ook nog zo goed paste. Maar nu heb ik de broek wat moet ik daar dan op dragen? Iets waar u zich prettig in voelt, iets in kleur omdat opa van kleur hield of iets wat opa erg mooi vond. Wat u ook kiest het is goed. Ze ging terug naar boven en struinde in haar kast op zoek naar het geschikte schirt. Ze kwam terug beneden met een heel net shirt met een blauw accent er in. Prachtig. Ze ging zitten en zuchte eens diep. Zo, dit is fijn dit is ook weer geregeld.

Kwam daar zomaar mijn verborgen talent als personal shopper tevoorschijn en dat terwijl ik een hekel heb aan shoppen!

2 thoughts on “Personal shopper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s