Wat doen emoties met je uitgave?

Onze uitgave de afgelopen week waren op zijn zachts gezegd vreemd te noemen. Aan de ene kant had ik het gevoel dat we alles wel onder controle hadden. Dat de uitgave best wel mee vielen. Aan de andere kant had ik het gevoel van complete chaos. Ook het gevoel van wat maakt het allemaal nog uit speelde regelmatig op.

De emoties namen de overhand en nu ik alle bonnetjes keurig verwerk zie ik al snel dat ik de afgelopen maand maar liefst 17x ja echt waar! 17x in de winkel was. Het viel me op dat ik bijvoorbeeld een bon had van de boodschappen in de ochtend en van dezelfde dag een bon van de middag bij dezelfde supermarkt. De tweede keer staan er 2 broden en een ontbijtkoek op de bon. Dat geeft maar weer aan hoe de emoties een chaos scheppen in je hoofd waardoor je simpel weg niet meer helder kunt nadenken.

De uitschieter was een bonbedrag van 148 euro bij de Aldi. Daar kochten we behalve de boodschappen twee plafondlampen, een boren set, een multitool apparaat en een vochtmeter duidelijk een geval van: manlief die mee gaat boodschappen doen. Zelf neem ik namelijk niet de moeite om te struinen in de bakken in het middelste pad. Nu is multitool best handig als je elke dag aan het klussen bent. En worden de andere aangeschafte dingen ook gebruikt. Met de plafondlampen zijn we heel erg blij. In het hele huis hebben een zelfde soort lamp van een groot woonwarenhuis, die helaas deze lamp uit het assortiment hebben gehaald. Nu kunnen we door deze look a like lampen toch nog eenheid creëren. Al met al ware deze extra dingen totaal goed voor 62 euro.

Verder zag ik dat we deze maand 26 euro betaalde voor het inschrijven van de jongens bij het zwembad. 3,95 voor een cadeautje voor een kinderfeestje, 15 euro voor een cadeaubon, 25,90 voor een kraamcadeau, 28,78 bij de action. Bij de action kocht ik shampoo, deo, stofzuigerzakken en meer van onze vaste producten. Bij elkaar 161,63 euro aan extra uitgave.

Totaal gaven wij uit van ons boodschappenbudget / huishoudbudget 499,72 euro terwijl ons budget 450 euro per maand is. Wederom over het budget dus. Ik ben heel erg benieuwd hoe de maand maart zal verlopen. Hopelijk hebben we in maart minder extra uitgave alhoewel we twee verjaardagen te vieren hebben in het gezin.

Hoe beïnvloed jou emotie de uitgave?

Dit bericht was geplaatst op 28 februari 2017. Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie

One thought on “Wat doen emoties met je uitgave?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s