Belastingaangifte

De belastingaangifte doen klinkt makkelijker gezegd dan gedaan tenminste dat is wat wij dit jaar onder vonden. We dachten dat doen we wel even zelf. Samen met manlief zocht ik de benodigde papieren bij elkaar. Voorzien van een vers gezette pot koffie dachten wij het wel in een ochtend in te vullen.

Hoevaak we het ook invulde (vorige week) het te ontvangen bedrag kwam niet in de buurt van waar we recht op hadden naar ons idee. We lieten de aangifte voor wat het was en belde onze adviseur voor een afspraak.

Vanmorgen gingen we gewapend met onze papier winkel richting onze adviseur. Daar keek ze ons ingevulde aangifte nogmaals door en wonder boven wonder hadden we het prima in gevuld! Er bleek een storing te zijn geweest in het systeem van de belastingdienst waardoor er een ander bedrag uit kwam rollen. Onder het genot van een kop koffie kletste we over het reilen en zeilen in huize blogaanmnbeen en zwaaide we weer af. De aangifte doen was dit jaar dus wel zo makkelijk als gedacht. Volgend jaar kunnen een het prima zelf. Wel kregen we de tip mee om niet gelijk de eerste week van maart de aangifte te doen maar een week te wachten omdat het systeem noueenmaal vaak last van storingen heeft de eerste dagen.

Vullen jullie zelf de belastingpapieren in of laten jullie het doen?

6 thoughts on “Belastingaangifte

 1. Ik doe het ook al jaren zelf en is weinig werk, zo lang je maar alle papier bij de hand hebt. Het is inderdaad verstandig om even te wachten met het invullen van de aangifte in verband met fouten. Ik heb echter niet gewacht en liep tegen een fout aan, die ik zelf dacht verholpen te hebben. Een telefoontje met de Belastingdienst leerde dat ik de fout goed had opgelost. Een definitieve oplossing is inmiddels beschikbaar. Wij krijgen ruim 2.500 terug.

  Like

  • 2500 euro is een fijn bedrag om terug te krijgen. De eerste keren invullen kregen wij een bedrag van 700 euro terug, dit kon niet juist zijn. Nu de storing verholpen is komt het bedrag op 2100 euro. Een mooi begin voor in ons dakpannen spaarpotje.

   Like

 2. Goed te horen dat er een storing was bij de belastingdienst. Ik vond dat we dit jaar zo weinig terug kregen. had m daarom nog niet verstuurd. Volgende week nog maar weer eens kijken. Wie weet had die storing bij mij ook invloed…

  Like

  • Dat zou inderdaad zo maar kunnen! Wij begonnen al te twijfelen aan ons zelf hahha. ik ben erg benieuwd of het bij jullie ook de storing is geweest!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s