Extreem goedkope kleding

Als ik mensen hoor praten over extreem goedkope kleding heb ik daar vaak mijn bedenkingen over. Nieuwe kleding kopen voor spot prijsjes. Dan denk ik vaak hoe kan het zo goedkoop verkocht worden? Hoe waren de omstandigheden dan van de werknemers in de fabrieken die de kleding maken? Wat is er mis met de kleding?

Zelf draag ik geen dure kleding van speciale merken, een basic shirt op een spijkerbroek met een lekker warm vest en ik ben helemaal blij. Daardoor is mijn eigenstijl niet mode gevoelig. Ik schroom dan ook niet om een outlet in te stappen en een kijkje te nemen tussen de overjarige collectie.

Vandaag liep ik in een winkel met een rek vol uitverkoop kleding. Al snel belande het ene na het andere basic shirt in mijn mandje, bij de kassa rekende ik nog geen 15 euro af voor 10 shirts. Onvoorstelbaar! Eenmaal thuis bekroop mij een gemend gevoel. Aan de ene kant was ik zeer blij met mijn koopjes aan de andere kant vond ik het te goedkoop. Had ik de shirts ook gekocht als ik de volle prijs moest betalen? Ja was mijn antwoord. Misschien niet alle 10 de shirts tegelijk maar basics vergaan niet en die draag ik dagelijks. Maar als ik dan de volle prijs betaald had. Had ik dan het zelfde gemengde gevoel gehad over mijn aankopen? Nee, waarschijnlijk niet. Als ik minder voor een product betaal in de uitverkoop krijgt een werknemer dan een ander salaris? Nee dat denk ik ook niet. Ik denk dat de werknemer in dit geval geen verschil merkt als ik voor het zelfde shirt de volle prijs betaal of niet. Maar mijn gevoel speelt daar in wel mee. Als ik naar mijn idee een redelijke prijs voor een product betaal verwacht ik dat mijn geld ook eerlijk verdeeld word. Maar de gene die de winst maken, de winkel in dit geval zal er met de meeste winst vandoor gaan. Ergens worden we dus enorm bedonderd als het shirt normaal voor 14,99 word aangeboden en ik nu voor dat bedrag zelfs 10! exemplaren kan kopen.De komende tijd hoef ik in iedergeval geen shirts meer aan te schaffen.

Wat zouden jullie doen? Deze aanbieding kopen of voorbij lopen?

 

 

One thought on “Extreem goedkope kleding

  1. Wel deels herkenbaar. Ik had van de week 3 jurkjes voor 26,-. Ben er (zeg maar ;)) erg blij mee.
    Ik heb er in de uitverkoop geen moeite mee, maar ben bijv. nog nooit in de goedkope p winkel geweest. Kan niet geloven dat daarbij niemand uitgebuit word. En met wat laatst in het nieuws was, toch blij dat ik er iets indirect aan mee werk. Ik ben alleen helaas niet heilig en zal vast wel bij winkels kopen, waar dat ook gebeurd

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s