Zeg maar…

Enkele maande geleden begon het mij op te vallen hoe vaak mensen om mij heen zeg maar zeiden. Al vanaf het eerste moment vond ik het een zeer irritante toevoeging van een zin. Al snel maakte ik manlief er op attent en ook hem viel het op. In het begin was het best grappig dan telde we hoevaak een persoon zeg maar in een gesprekje zei.

Een kort gesprekje met mijn fysiotherapeute leverde al een 31 keer zeg maar op. Manlief en ik hebben ons uiterste best gedaan om niet te lachen. Uiteraard hebben we na de afspraak onwijs de slappe lach gehad in de auto. Onvoorstelbaar hoe iemand zo vaak een nutteloze toevoeging toevoegd zonder zich er bewust van te zijn.

Toch begint het mij steeds meer te irriteren zelfs televisiepresentatoren, nieuwslezers en mensen met een voorbeeld functie strooien veelvoudig met zeg maar! En ik vind het voor geen meter klinken!

Ben ik de enige die zich daar druk om maakt? Of die het überhaupt is opgevallen hoe vervelend het nieuwe stopwoordje is? Dan ben ik stiekem ook erg benieuwd hoevaak jullie zeg maar gebruiken in een gesprekje.

 

8 thoughts on “Zeg maar…

    • Ik heb me voorgenomen om mensen er nu op aan te spreken, mensen die dichtbij mij staan. Het grappige is dat ze zich er niet van bewust zijn en aan het einde van het. Gesprek zeggen, ja ik gebruik dat woord toch wel veel eh!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s