Hobby

Dat het hebben van een hobby veel geld kan kosten is bij de meeste mensen wel bekend. Zelf had ik altijd hobby’s die relatief weinig geld kosten.

In mijn tienerjaren vond ik het heerlijk om te skeeleren. Uren en kilometers legde ik af samen met een vriendin. Op een vrije zondag namen wij dan een rugtasje met een Flesje water een een boterham mee om soms wel afstanden van ruim 50 km af te leggen! Ik kocht een goed paar skates van mijn gespaarde geld en kon hier jaren mee toe. Als je het om rekent naar de tijd/ prijs verhouding is het natuurlijk een koopje.

Zo vind ik het in de winter fijn om een leg puzzel te maken. Graag wel een grote van zo’n 5000-6000 stukjes. Ik houd namelijk wel van een beetje uitdaging. Puzzels kun je nieuw kopen in de winkel maar op marktplaats staan er ook vele voor kleine prijsjes. Prima betaalbaar dus.

Voorheen was ik ook altijd graag aan het fröbelen met plaatjes, karton, lintjes, knoopjes noem maar op. Dan kun je er voor kiezen om flink wat geld te betalen in hobbywinkels maar vergelijkbaar materiaal kun je voor een klein bedrag kopen bij de A ction. Deze hobby heb ik gedag gezegd omdat het niet meer wilde met mijn handen. Het werd te frustrerend dat de dingen die ik wilde doen niet meer lukte. De kinderen waren echter heel blij met mijn voorraad en hebben zich er uren mee vermaakt.

Sinds kort heb ik een nieuwe hobby ontdekt, kleuren voor volwassene. Nu kun je genoegen nemen met 1 heel mooi kleurboek en een blik kleurpotloden van bruynzeel. Wat overigens prima kleurpotloden zijn. Echter bereikte ik daar niet het gewenste resultaat mee en ook mijn handen verkrampte elke keer. Manlief verraste mij met een prachtige set potloden van faber castell. Ja die kosten flink wat. Maar kleuren dan ook erg fijn. Voordat ik het wist had ik de smaak te pakken en breidde mijn collectie kleurmateriaal en boeken zich uit. Oeps zo werd het onbedoeld een hele dure hobby.

IMG_0646

In 2013 begon ik te bloggen eerst op een gratis blogsite maar sinds september 2016 heb ik mijn eigen website. Het hebben van een website kost geld. Veel meer geld dan ik van te voren gedacht had. Maar hey! het is wel mijn hobby.

Zolang ik geniet van de hobby en er voldoende voldoening uithaal merk ik dat ik het prima vind om er (extra) voor te betalen.

Geven jullie makkelijk geld uit aan een hobby?

4 thoughts on “Hobby

 1. Ik lees graag en kan genieten van boeken in mijn boekenkast (van hoe een volle boekenkast eruit ziet, van dat je er boeken uit kan halen om even – of wat langer – in het bladeren, …). Daar geef ik dus wel eens geld aan uit.
  Mag ik vragen waarom je niet op een gratis site blogt?

  Like

  • Natuurlijk vragen staat vrij. Een eigen website bied een hoop extra opties tenopzichte van een gratis site daarbij was het altijd mijn wens om echt een eigen plekje te hebben. Dus toen ik geopereerd was in september en verplicht rust moest nemen was het moment daar om de overstap te maken. Nu moet ik eerlijk bekennen dat manlief het meeste heeft uitgevogeld.

   Zelf kan ik ook zo genieten van boeken. Voornamelijk kleurboeken, daar kan ik dus ook mee op de bank gaan zitten en bladeren en kleurschema s maken met hoe ik een bepaalde plaat wil inkleuren. Tja elke gek z’n gebrek hahah.

   Like

 2. Nou eigenlijk kost mijn ene hobby niet zo veel. Ik haak en brei graag en maak dan kleding die ik anders zou kopen. Mijn muziek kost wel meer. Het reizen naar optredens delen we omdat we samen rijden.

  Like

  • Je eigen kleding haken en breien is een super hobby zo heb je ook altijd wat origineels aan. Dat lijkt mij een win win situatie, ontspannen bezig zijn en iets nuttigs maken. Muziek maken is natuurlijk erg gezellig als je dat samen doet.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s