Verwarming uit

De afgelopen dagen heeft bij ons de verwarming niet aan gestaan! Ik vind dat zo fijn. Ten eerste voor de portemonee maar vooral door de soort warmte in huis. Een radiator geeft toch een soort van benauwde warmte terwijl de zon ons huis nu fris warm maakt. Ik vind altijd dat het lijkt alsof de lucht die je inademt lichter is. Dat klinkt waarschijnlijk heel raar maar mensen met astma zullen vast begrijpen wat ik daarmee bedoel.

De eerste dag was het wel een wennen bij het wakker worden. We hadden onze ketel in een vast programma staan waardoor we altijd beneden kwamen in een woonkamer van 19 graden. Nu is het smorgens 17,5 graden. De eerste dag gingen de kinderen al snel weer richting slaapkamer om een vest te halen. Terwijl ze vandaag helemaal gewend zijn en geen vest meer blieven in dezelfde tempratuur van 17,5 graden.

Doordat de voorkant van de woning op het zuiden is en voorzien is van zeer grote ramen is het al snel een graad of 19 als het zonnetje naar binnenschijnt. Gister middag tikte de thermostaat zelfs de 20,5 aan. Doordat we de gordijnen savonds sloten bleef de warme heerlijk hangen. Ja hier kan ik wel aan wennen!

Staat bij jullie de verarming nog aan?

 

 

2 thoughts on “Verwarming uit

 1. Bij ons staat de verwarming s ochtends nog wel aan. Het liefst doe ik de verwarming uit, maar ik woon er niet alleen en mijn echtgenote is het er nog niet mee eens. Misschien heeft de zwaarte van de lucht te maken met vocht? Wij doen al snel een raampje open verse lucht is vaak droger dan lucht die in huis hangt.

  Like

  • Dankjewel voor je reactie!

   Het zou heel goed te maken kunnen hebben met vocht, toch hebben wij op de slaapkamers overdag de ramen open staan en in de woonkamer staan de roosters altijd open, alleen als de wind op die zijde van het huis staat doen we dan het rooster aan des betreffende zijde dicht. Sindskort staat er ook altijd een raam open op de zolder.

   Verder maakt het natuurlijk ook een verschil of je nu stookt met een houtkachel, gaskachel, centrale verwarming, vloerverwarming. Alles geeft een andere warmte beleving.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s