Vliegende plank

Terwijl de kinderen op school waren en manlief in bed lag te slapen uit de nachtdienst zat ik heerlijk ontspannen te kleuren aan de tafel in de woonkamer. Muziekje aan kopje thee erbij. Genieten dus, even tijd helemaal voor mezelf. Dat het ontspannen was, was helaas maar voor korte duur. Aangezien er met een flinke klap een plank naar beneden kwam vallen. Een plank die al ruim twee jaar keurig aan de muur hing. Je kunt je voorstellen dat ik mijn hart in m’n keel had zitten.

Nadat ik van de schrik bekomen was realiseerde ik me dat we echt ontzettend geluk hebben gehad dat de hond niet op de plek lag waar het plankje gevallen is. Ze lag op dat moment voor de verandering keurig in haar mand. Na een inspectie op de vloer werd al snel duidelijk dat er flinke butsen in het laminaat zitten. Echt super balen.

Al snel plopte er allemaal gedachten in mijn hoofd. De vloerplank moest vervangen worden, maar om die planken te vervangen moet een heel deel van de vloer er uit.  Maar dan moeten ook de plinten los. De plinten zijn verlijmd aan de muur dus bij het los halen zullen niet alleen de plinten beschadigen maar ook de muur dus op nieuw stucen, structuren en sausen. Alle plinten vervangen, die schilderen en weer op maat maken. Manlief is nog zo druk met de zolder en dan alweer een nieuwe klus op zijn bordje neerleggen ik was er goed ziek van.

Tot ik bedacht dat we misschien iets konden regelen met onze verzekering na een kort telefonisch contant hadden we de juiste formulieren toegestuurd gekregen. Manlief vulde de formulieren in en voegde foto’s toe. Na enkele dagen werd er contact met ons opgenomen of een schade expert bij ons thuis mocht komen kijken om de schade op te nemen.

De schade expert kwam met een fijn alternatief. Het opvullen van de schade op de vloer. Als het goed is, is er straks bijna niets meer van te zien. Dat is namelijk wel een belangrijk puntje voor ons. Toch geeft het ook onwijs veel rust. Het feit dat manlief niet weer aan de klus hoeft in de woonkamer.

Inmiddels is er een vloer expert langs geweest en heeft onze vloer keurig gerepareerd al zeg ik het zelf!

Het gaatje is opgevuld met een speciale lijm. Daarover heeft hij met de hand de print van het laminaat na gemaakt en vervolgens afgelakt. De kosten vallen ons ook erg mee. Natuurlijk speelt mee dat de verzekering het vergoed en wij enkel een eigen risico moeten betalen van 100 euro. Mocht de verzekering de kosten niet op zich nemen was de nota 285 euro voor het vullen van 5 beschadigingen.

Hebben jullie ervaring met een vloerreparatie?

 

 

 

2 thoughts on “Vliegende plank

    • Voor gaatjes door eigen schuld zou ik ook niet zo snel de verzekering inschakelen maar nu er een plank van de muur viel die daar al twee jaar zonder problemen hing en meerdere diepe beschadigingen achter liet had ik zo iets van nee heb ik en ja kan ik krijgen.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s