Zelf gemaakt cadeau

Sinds de operatie in september waarbij ze een cyste verwijderde en helaas ook de eierstok, zijn mijn hormonen flink van slag. Zodanig dat begeleiding bij de gynaecoloog gewenst was. Tijdens de menstruaties kreeg ik een combinatie medicijnen voor geschreven om het bloedbad te verminderen. Een bloedbad is nog zacht uitgedrukt want zelfs een kwaamverband per half uur was niet voldoende. Terwijl een net bevallen vrouw daar in de regel zelfs meer dan genoeg aan heeft. Deze combinatie van medicijnen pakte helemaal niet goed uit voor mij en ik lag dagen als een zombie op de bank. Na overleg ben ik daar dus mee gestopt en over gestapt naar het volgende puntje op de actie lijst van mijn gynaecoloog.

De pil. Na jaren pilloos geweest te zijn moest ik daar weer mee beginnen. Een periode van 3 maanden door slikken was het idee. Om het hormoon balans weer op orde te krijgen. Hoewel ik zeker geen voorstander ben van hormonen gaf ik dit een kans want zo als ik me voel sinds de operatie is ook geen doen. Nou lieve lezers van mijn blog. Met de pil veranderde ik in een soort van horrorheks. Na 1,5 maand aan de pil was het de druppel. Ik bracht de jongens naar school en onderweg zei zoontje tegen mij, mama ik houd ook van u als u zo tegen mij moppert en ik niets fout doe. Als ik door de grond kon zakken had ik dat ter plekken gedaan. Ik gaf zoontje een dikke knuffel en zei sorry. Behalve dat ik er licht ontvlambaar en explosief van werd kwam ik in die korte tijd zes kilo aan. Manlief heeft dus zes kilo meer van mij om van te houden. Bah wat baal ik daarvan! Mijn broeken knellen en ik voel me een gezwollen ballon. Mijn lichaam zit onder de grote eczeem plekken met blaasjes er in. En op dit punt komt eindelijk het zelf gemaakte cadeau om de hoek kijken.

Want nadat ik mijn moeder vertelde over de eczeem in mijn gezicht en op mijn armen en benen heeft ze speciaal voor mij een recept samen gesteld en een dagcreme gemaakt. De crème kan ik natuurlijk ook gebruiken op de andere plekken. Daarbij heeft ze ook een speciale shampoo gemaakt omdat ik inmiddels ook mijn hele hoofdhuid vol had met eczeem. Wat is dat een weelde een crème en shampoo op basis van natuurlijke producten van biologische afkomst zonder troep. Nu na een week smeren is mijn huid een stuk rustiger, mijn gezicht is zo zacht als een babybilletje. Als bonus kreeg ik er ook nog twee lippenbalsems bij. Wat een luxe een speciaal op maat gemaakt cadeau.

Wat is het mooiste, leukste, liefste verjaardagscadeau wat je ooit gehad hebt?

 

2 thoughts on “Zelf gemaakt cadeau

 1. Wat naar! Ik hoopte dat het na de operatie beter zou zijn. Maar van de pijn af en dan zo ‘ veranderen’ lijkt me heel naar! Gaat hij nu iets anders proberen?
  Lief van je moeder trouwens.
  Het liefste cadeau dat ik ooit heb gekregen was een schilderij dat mijn kinderen samen met twee vriendinnen gemaakt hebben. Het was een bloem in vier stukken en ieder had de bloem op zijn eigen manier geschilderd. Ze hadden dat voor mijn verjaardag gemaakt zonder dat ik het wist.

  Like

  • Wauw ik kan me voorstellen dat je dat een mooi cadeau vind! Zo knap ook dat ze dat geheim hebben gehouden voor je. Ik moet nu terug naar de gynaecoloog voor het volgende punt op de actie lijst en dat bespreken. Ik heb nog geen idee wat de volgende stap is. Ik zie daar stiekem best tegen op. Bang voor het onbekende en de impact die het gaat hebben op mijn lijf en gezin.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s