Wasmachine stuk?

Ik denk dat onze wasmachine inmiddels al 2 jaar kuren vertoond. De ene keer lijkt er niets aan de hand te zijn en de volgende keer slaat de machine het centrifugeren over. Resultaat drijf natte was! Ongeveer een jaar terug besloten manlief en ik opzoek te gaan naar een nieuwe wasmachine toen de verkoper ons adviseerde om de stekker uit het stopcontact te halen en er na een minuut terug in te stoppen. De machine dan weer in te schakelen en wonder boven wonder leek dat te werken.

Keer op keer herhaalde ik de truuk met het resetten van de printplaat. Want dat was volgens de verkoper de boosdoener in dit verhaal. Deze week werkte de truuk helaas niet meer. De machine bleef in zijn programma hangen en centrifugeren leek niet meer te zijn dan in slowmotion een rondje draaien. De deur van de machine wilde ook niet meer open na het uitschakelen.  Tja wat moet je dan? Ik besloot om een welbekende zoekmachine op internet te raadplegen. Daar kwam al snel naar voren dat het probleem waarschijnlijk verholpen zou worden als we het pluizenfilter zouden reinigen. IMG_0755

Aha een pluizenfilter dus, In mijn wasmachine? Van de droger weet ik dat je die na elke droogbeurt leeg moet halen maar dat mijn wasmachine ook een pluizenfilter heeft was mij dus onbekend. Na de door mij ingewonnen informatie zette ik manlief aan het werk. Manlief haalde het klepje aan de voorzijde van de machine los en kantelde de machine boven een emmer, heel wat liters water liepen er uit! Het filter werd uitgespoeld onder de kraan. Manlief plaatste het filter terug en zette de wasmachine weer terug op zijn plaats. Na een proef rondje met een lege machine leek alles weer in orde.

Inmiddels kan ik jullie melden dat mijn wasmachine weer volop in bedrijf is en ook centrifugeren leverd geen enkel probleem meer op. Voorlopig hoeven wij dus nog geen nieuwe wasmachine aan te schaffen.

Zijn jullie bekend met het pluizenfilter in een wasmachine?

2 thoughts on “Wasmachine stuk?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s