minimaliseren en verkopen

Het kost mij toch elke keer weer enige moeite om de stap te nemen om onze niet gebruikte spullen te koop aan te bieden op internet. Nu had ik de moed weer verzameld. ik zocht bak voor bak uit die in een kast stonden en maakte foto’s en plaatste gelijk advertenties op marktplaats. De eerste week verkocht ik voor maar liefst 90 euro aan spullen. Dat gaf de juiste motivatie om door te gaan met advertenties online te zetten. Deze week verkocht ik al voor 57,50 euro en wacht ik nog op een betaling.

Het zijn vooral kleine bedragen die bij elkaar toch goed zijn voor een flink bedrag. Kleine beetjes maken echt een berg bij elkaar. Dus bekijk ik alle spullen in huis met andere ogen en beoordeel ik het op waarde en nut. Zo vond ik een doos vol met dvd’s. Wij kijken geen dvds meer omdat de HDMI aansluiting stuk is van de televisie. Daarbij komt dat de meeste films ook te zien zijn op Netflix. Weg er mee!

Zo verlaten er steeds meer spullen ons huis en dat is fijn. Inmiddels kon er een half ingestorte kast afgevoerd worden die vol stond met voor ons nutteloze dingen. Dat geeft letterlijk ruimte in huis en in mijn hoofd. Ik hoef er namelijk niet meer aan te denken om het te onderhouden, of de spulletjes online te zetten.

Toch zijn er nog een aantal dingen die niet echt een bestemming hebben maar waar ik ook geen afstand van kan nemen. Niet omdat ik of iemand uit mijn gezin niet zonder kan maar omdat we het gekregen hebben. Waar de gever met heel veel liefde aan heeft gewerkt. Bijvoorbeeld een zelfgemaakte loop bakfiets voor oudste die hij kreeg voor zijn 1e verjaardag echt een onwijs leuk ding. Maar met zijn 6 jaar is hij die inmiddels wel ontgroeid. Jongste heeft ook een zelfgemaakt cadeau gekregen voor zijn 1e verjaardag. Dus staat er naast de bakfiets een kruiwagentje stof te happen. Verkopen is ook geen optie omdat beide met de hand beschilderd zijn en voorzien zijn van de namen van de kinderen. Ik vind het lastig!

Mijn trouwjurk is ook best een ding. Dragen zal ik hem nooit meer. Niet omdat ik hem ontgroeid ben. Maar omdat ik er van overtuigd ben dat het een eens maar nooit weer moment was. Ik kijk met veel plezier op de bruiloft terug en vind de jurk nog altijd waanzinnig mooi. Maar om hem nou voor altijd in de kast te laten hangen is ook zo zonde. Misschien moet ik de stap wagen en hem toch te koop aan bieden. Voor de juiste prijs is immers het meeste wel te koop.

Hoe maken jullie de keuze verkopen of toch houden?

6 thoughts on “minimaliseren en verkopen

 1. Ik doe alles weg dat ik niet meer gebruik. Manlief is iets emotioneler in deze zaken. Zoals de spullen van zijn pas overleden vader. Sommige spullen vond hij zonde om weg te doen. Nou ja, dat heb ik dan een plekje in ons huis gegeven.
  Datgene dat niet verkocht op mp heb ik weg gedaan naar de kringloop. Ik heb pas een hele rigoureuze ronde achter de rug en mijn huis is heerlijk leeg.

  Like

  • Ik merk dat manlief ook emotioneler is bij bepaalde zaken. Bijvoorbeeld de trouwjurk. Tot op heden heb ik daar geen bod op gehad en ik geloof dat hij daar maar wat blij mee is.

   Een aantal keer per jaar loop ik een ronde door het huis, trek wat kasten leeg en beoordeel het op nut. Wat op valt is dat het steeds makkelijk gaat. Zowel de opruim ronde als het afscheid nemen van de spullen die ik als overbodig beschouw.

   Ik kan me trouwens heel goed voorstellen dat je man iets tastbaars wil houden van zijn vader.

   Like

 2. Ik vind het meestal niet zo moeilijk om dingen weg te doen. Juist het idee dat iemand anders er veel blijer mee is, er weer een aantal jaren plezier van kan hebben, maakt mij blij. Ik zou bovenstaande dingen dus wel wegdoen. Maak er een paar leuke foto’s van voordat je het wegdoet. Ook al staat er een naam op, geef de nieuwe eigenaar een kans om het over te schilderen.
  De herrinnering aan een overledene zit in je hoofd en hart, niet in een ding. Het ding is alleen de trigger naar de herrinnering. Ook een foto kan deze herrinnering oproepen.

  Succes ermee!

  Like

  • bedankt voor je uitgebreide reactie! 2 maanden terug is mijn opa overleden, voor zijn overlijden heeft hij mij meerdere keren gevraagd of ik iets wilde hebben van hem. Toen zei ik dat ik geen dingen wilde hebben. Dat de herinneringen aan alles wat we samen hebben mee gemaakt mij meer waard is dan een ding. Toch kan ik mij heel goed indenken dat iemand het wel fijn vind om iets tastbaars te hebben.

   De loopfiets en kruiwagen wil ik pas weg doen in overleg. Misschien dat de gever het graag terug wil zodat er bij diegene thuis mee gespeeld kan worden door andere kindjes die daar over de vloer komen. Verkopen kan altijd nog…

   Like

 3. Ik heb ook geen problemen om iets weg te doen. De Man heeft dat wel 😉
  We hebben net weer wat spullen staan die naar de kringloop moeten als verder niemand er belangstelling voor heeft.. Ik zet het niet op mp, dan zitten we er nog mee zolang het niet verkocht wordt. Dat stoort me dan teveel.

  Like

  • Wij hebben ook een lange tijd alles weg gegeven en een deel naar de kringloop gebracht. Nu ik de stap gewaagd heb op marktplaats vind ik het bijna zonde omdat e een berg geld. Mis gelopen zijn. Gelukkig zijn de mensen die de spullen ontvingen er erg blij mee. Dat is ook wat waard!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s