Paasweekend

De paasdagen hebben we weer achter de rug. Wat waren die fijn! Manlief mocht eerste paasdag werken en hadden we dus als gezin een gewone zondag. De dag starte rustig op. Omdat manlief een middag/avond dienst had dronken we smorgens koffie op bed. Wat een heerlijkheid is dat toch. Samen wakker worden als gezin op bed kletsen en televisie kijken. Je zou haast je bed niet meer uit willen. Om 9 uur was het toch echt hoog tijd om ons aan te kleden. Ik besloot dat het voor mij een relax dagje zou worden. Geen wasjes, geen stofzuigen, geen gesop. Ik pakte mijn kleurspullen uit de kast en heb me de ochtend vermaakt tussen de kleurtjes.

Smiddags zag het er zonnig uit dus besloot ik met de jongens op pad te gaan. We belandde in de speeltuin om de hoek. Omdat er best een frisse wind stond ben ik zelf al snel naar huis gegaan. De jongens heb ik de middag bijna niet meer gezien meerdere vriendjes waren ook in de speeltuin. Zelf kroop ik op de bank met een kop thee en een nieuwe Netflix serie. The good wife, een bloglezer adviseerde me deze serie en het is een schot in de roos. Dankjewel daarvoor!

Voordat ik het wist was het tijd om aan het avond eten te beginnen en was de dag al bijna voorbij. Ik las de jongens een extra langverhaal voor, voor het slapen gaan. Daarna maakte ik de plaat af waar ik de ochtend aan was begonnen.IMG_0762

Tweede paasdag hoefde manlief niet te werken. De ochtend starte we met een paasontbijtje daarvoor haalde ik geen gekke fratsen uit. Wel was het net wat luxer dan normaal. Ik bakte broodjes af in de oven en kookte een eitje. Daarbij dronken we een sapje. Voor mezelf had ik geen afgebakken broodje. De supermarkt  heeft helaas zijn assortiment glutenvrije producten omgegooid en nu is er geen afbakbrood meer te vinden zonder appel. Ik trakteerde mezelf op een heerlijk broodje van genius.

Na het ontbijt gingen we op de koffie bij de ouders van manlief. Daar waren ze volop  in de paasstemming er was allerlei lekkers voorbij de koffie. Zelfs voor mij was er een heerlijke versnapering! Rond 12 uur gingen we weer op huis aan om te lunchen. De kinderen waren nog zo vol van het ontbijt en de snoeperij dat ze aan een stuk fruit genoeg hadden. Voor de middag stond een bezoekje aan de andere opa en oma op de planning. Onderweg daar naar toe zagen we een stalletje staan met tulpen. Ik besloot een paar bossen mee te nemen. Voor slechts 7,50 kocht ik 5 bossen. We reden eerst langs de omi’s en daarna naar mijn moeder en haar vriend. Die hadden voor de kinderen paas eitjes verstopt. Zo leuk! Gelijk dacht ik aan hoe ik zelf vroeger altijd opzoek ging naar de eitjes. Een mooie herinnering.

We waren pas rond half 5 thuis en stiekem had ik geen zin meer om te koken. Manlief dacht er net zo over en wilde wel wat afhalen. We bespraken wat het zou worden. Echter bleek het ene na het andere restaurant gesloten te zijn. Het restaurant wat wel open was vonden we simpel weg te prijzig om wat af te halen. Dan zijn we als gezin al snel 50 euro kwijt. Nee zei ik tegen manlief, het gaat eindelijk zo goed met het budget. Wat nou als je hamburgers haalt bij de supermarkt en ik een broodje hamburger maak met een salade? Dat bleek een goed plan. Voor net geen 15 euro had manlief broodjes en (biologische) hamburgers. Het was een zeer geslaagde makkelijke maaltijd. Ook de kinderen lieten het zich goed smaken. Een blijvertje dus. De avond sloten we af met een film avond. Ja, het waren heerlijke paasdagen.

Hoe was jullie paasweekend?

2 thoughts on “Paasweekend

  1. Een gezellige Pasen gehad, dat is fijn.
    Wij hadden het ook gezellig. We hebben niets bijzonders gedaan behalve een paar gekookte eieren gegeten. Maar dat doen we soms ook wel zonder Pasen. Alleen met Pasen is dat wel vaste prik voor ons.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s