Mijn top 5: voordelige uitjes met kinderen

Met de vakantie voor de deur is het altijd leuk om inspiratie op te doen voor een voordelig uitje met de kinderen. Onze favorieten op een rij.

Op de eerste plek hebben wij een picknick in het park. Meestal is dit een uitje die wij juist niet doen in een vakantie maar in een gewone schoolweek. Is het mooi weer dan neem ik de jongens mee tussen de middag voor een lunch in het park achter hun school. Als manlief nachtdienst heeft gehad is dit helemaal ideaal zo blijft het rustig in huis en pakt hij meestal wat extra uurtjes slaap. Dubbel feest is het voor de kinderen als er een vriendje mee mag naar de picknick. Veel werk maak ik er overigens niet van. Ik smeer wat boterhammen die ik mee neem in een broodtrommel. Een fles vul ik met limonade en als ik er aan denk stop ik nog een stuk fruit in de tas en thats it!

Op de tweede plaats staat een bezoekje aan de kinderboerderij. De kinderboerderij in ons dorp is echt onwijs leuk. In de vakantie worden er vele activiteiten aangeboden voor kinderen. Helemaal gratis kunnen ze bijvoorbeeld een vogelhuisje timmeren. Er staan op het terrein traptractoren, fietsjes, speelhuisjes en een mand vol stoepkrijt. Er staat een grote picknick tafel waar je als ouders een kop thee kunt drinken. Sinds kort is er een heuse kinderbuitenkeuken gemaakt voorzien van een recept van heksensoep. Takjes, zand, steentjes bepaalde blaadjes echt van alles moet er in de soep. Leuk dat de kinderen het vinden om lekker te knoeien en spelen! Tot slot, je zou het haast vergeten toch zou een kinderboerderij geen boerderij zijn als er geen dieren zouden zijn. Die zijn er dan ook in overvloed kom je op de juiste tijd en is het rustig? Dan mogen kinderen helpen met het verzorgen en voederen van de dieren.

Op de derde plek staat de grote buitenspeeltuin. Heel af en toe nemen we de kinderen mee naar deze speeltuin. Voor een euro per kind mogen ze daar een hele middag spelen. Ook leuk is het om na een fietstochtje opzoek te gaan naar een onbekende speeltuin in een andere wijk. Zo is het toch nieuw voor de kinderen en betaal je geen entree. Of een middagje spelen in zo veel mogelijk verschillende speeltuinen in je eigen wijk of nou ja een speeltuin is altijd een hit!

Op de vierde plek staat het strand. Zowel in de lente als winter vermaken wij ons er prima. Schelpjes zoeken, kastelen bouwen of een wandeling over het strand heerlijk vinden wij dat. Maar in de zomer is het er ons veel te druk, te warm en niet ons ding.   Vandaar dat wij er meestal voor kiezen om in de zomer naar een meertje te gaan in de buurt. Wij hebben diverse meertjes/ plassen in de omgeving waar we naar toe kunnen. Het voordeel voor ons is dat het vaak minder druk is dan op het strand en dat er schaduwplekken zijn.

Op de vijfde plek staat een uitje naar het bos. Vooral in de herfst is dat favoriet. Lekker plassen stampen en op zoek naar alle schatten die de natuur te bieden heeft. In de zomer is het natuurlijk een prima plek om verkoeling te zoeken tussen de bomen.

Wat is jullie favoriete uitje met kinderen?

4 thoughts on “Mijn top 5: voordelige uitjes met kinderen

  • Ja het is zeker een super leuke plek om naar toe te gaan. Tenminste voor deze leeftijd. Haha

   Veel plezier met jullie picknick deze zomer

   Like

 1. Wat een leuk lijstje! Wij doen deze dingen ook regelmatig… behalve het strand dan 😦 Ik zou willen dat ik daar dichterbij woonde, want nu met de reis is dat voor ons niet echt een budget uitje zeg maar… terwijl het stiekem wel mijn favoriet is,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s