Overstap telefoonprovider

Het was weer zover het telefoon abonnement van manlief verliep bijna. Na twee jaar volle tevredenheid bij zijn huidige provider mocht manlief opzoek naar iets anders.

Manlief houd altijd graag alle opties open. Opzich wilde hij graag een nieuwe telefoon want tja na twee jaar is dit model best overjarig, als dus manlief. Dus eerst keek hij naar een abonnement inclusief telefoon. Ik vroeg naar de wensen van manlief, welke telefoon wil je dan graag. Al snel bleek hij dat het nieuwe model van de iPhone wilde. Ik vroeg hem wanneer het volgende model gelanceerd zou worden en of hij dan niet liever wilde wachten op dat model.

Het nieuwe model zou volgens verschillende bronnen eind dit jaar gelanceerd worden. Dat houd dus in dat manlief na slechts enkele maanden stiekem alweer een ander model zou willen. Tja leer mij manlief kennen. ;-). Heel voorzichtig opperde ik maar je huidige telefoon doet het nog prima? Ja zeker! Was zijn antwoord het is nog steeds een hele fijne telefoon. Wat nou als je nu opzoek gaat naar een Sim only abonnement en dan het verschil opzij legt elke maand. Dan spaar je alvast een deel voor de aankoop van het nieuwe model. Tel daarbij je verjaardagsgeld op en een eventuele bonus dan slaat de aankoop niet een enorm gat in ons budget. Manlief had er wel oren naar dus paste zijn zoektocht aan.

Verschillende providers en pakketten heeft hij vergeleken en de grap is dat hij de beste aanbieding ontving bij zijn huidige provider. Met een paar simpele stappen verlengde hij zijn abonnement. Want heeft hij nu gekozen? Een pakket met maar liefst 12 gb internet onbeperkt bellen en sms’en voor 25 euro in de maand.

Hij ontving na het bevestigen een mail met een tegoedbon van 50 euro. Dat kon hij besteden aan accessoires in de webshop. Na even verder gespeurd te hebben spotte hij een mini drone voor exact 50 euro. Wat een geld mensen! 50 euro voor een gadget. Maar goed, al een dag later stond de postbode op de stoep met het pakketje. Manlief is zo blij als een klein kind, samen met jongste zoon haalt hij de gekste vliegkunsten uit. Pret voor tien hebben ze samen.

Dit weekend ontdekte manlief nog een extraatje van het abbonement blijkbaar is de provider van zijn mobieletelefoonnetwerk samen gegaan met de provider waar we internet, televisie en telefoon afnemen. We mogen zolang we gebruik maken van beide abonnementen gratis een extra zenderpakket afsluiten. We kunnen kiezen tussen een film, sport of kinder pakket. Tussen deze pakketten kunnen we elke maand switchen. Ik vind het een leuke extra. Het is niet zo dat ik op dit soort aanbiedingen zou letten voor het oversluiten en daar de keuze op zou baseren. Dat is denk ik wel er doel van beide partijen. Ze hopen hiermee natuurlijk extra klanten te winnen.

Waar let jij op bij het afsluiten van een nieuw abonnement?

11 thoughts on “Overstap telefoonprovider

 1. Wij moeten dit jaar onze mobiele contracten weer aanpassen.
  We gaan naar sim only met alleen bellen. Nu hebben we nog internet er bij. Wifi hebben we thuis, daar kan ik dan mee op de mobiel internetten als ik dat wil.

  Like

  • Voor manlief is zijn mobiele telefoon echt een hobby. Voor hem is dit echt een koopje en elke euro waard. Voor mezelf zou ik hier niet voor kiezen.

   Like

 2. En als je het telefoonabonnement na 18 april hebt afgesloten krijg je ook nog 5 euro korting ;). Maar ik weet niet of dat al in die €25 verwerkt zit.

  Like

  • Het is voor 18 april afgesloten helaas dit pakket word nu aangeboden voor 38 euro op de eigen site. een stuk duurder dus dan de deal die manlief nu heeft.

   Like

 3. Ik heb zelf net voor VL een abbo afgesloten. Zo te horen bij dezelfde provider als je man.
  Hij is nogal een internetter. Dus we hadden gekozen voor 5 gig (in maart). Nu wordt dat dus 10gb :D. Ander belangrijk detail is dat we uit de bundel kunnen bellen en internetten binnen de EU. Geen extra kosten meer dus. Als is dat straks overal zo geloof ik ivm EU regels.

  Wij hebben dus in maart afgesloten. Gelukkig valt dat nog goedkoper uit dan nu afsluiten met 5 euro korting. Hij is €23.50 kwijt en gen aanlsuitkosten.

  Like

  • Manlief is ook een groot verbruiker van internet. Hiervoor hij had een abonnement met 6 gb en dat was maar krapjes haha vandaar dat we kozen voor een groter pakket van 12 gb dat had nu dus achter af een stapje terug gekunt.

   Inderdaad bellen en internet binnen de eu is een hele fijne toevoeging!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s