Dure zorgverzekering is een koopje!

Het leek mij wel eens leuk om te kijken naar de kosten van onze zorgverzekering en  de daadwerkelijke kosten van onze gebruikte zorg. Het duurde een hele tijd voor dat ons overzicht compleet en up to date was.

In 2016 betaalde wij 273 euro per maand voor het gezin met tandartspakket. Exclusief het eigen risico bedrag. Voor het gezin betaalde wij dus over het hele jaar: 12x 273 = 3276 euro aan premie, daarbij komt eenmalig 385 euro eigen risico. Manlief heeft namelijk zijn deel niet verbruikt. Van de tandarts heb ik een rekening ontvangen van 10,15 euro. Wij betaalde 3671,15 totaal aan de zorgkosten.

In 2016 heb ik echter heel wat zorg kosten gemaakt. Ik werd opgenomen in het ziekenhuis met wat later bleek een hemiplegische migraine aanval. Daaraan hing een kosten plaatje van 2166,09 euro. Later in het jaar werd ik geopereerd en de kosten daarvan waren 4439,84 euro. Tel daarbij op diverse medicijnen, tandartsbehandelingen en huisarts consulten en het totaal van de gemaakte zorgkosten komt op 7334,48 euro. WoW! Dat is een heel groot bedrag.

Op het moment dat ik de premie optelde voor ons gezin vond ik het een enorm bedrag. Maar nu ik het totaal van de daadwerkelijk gemaakte kosten zie dan is het eigenlijk een koopje. Ik ben zo dankbaar dat we hier in Nederland dit soort (verplichte) verzekeringen hebben.

Hebben jullie wel eens gekeken naar je betaalde premie en daadwerkelijk gemaakte kosten? Is in jullie geval ook de premie een koopje?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s