Waterverbruik

We ontvingen een mail met daarin het verzoek om de watermeterstand door te geven. Voor ons het geschikte moment om eens ons verbuik op een rijtje te zetten. Stiekem kneep ik hem best wel. We hebben namelijk in deze verbruiksperiode onze gevel laten stralen en opnieuw voegen. En bij het stralen van de gevel zijn er echt duizenden liters water gebruikt. We zagen de watermeter echt heel hard draaien en na 8 kub verbruik hebben wij het luik maar dicht gedaan want we wilde het gewoon niet weten. De struisvogel tactiek. Iets veranderen aan de situatie kon toch niet want die gevel moest gedaan worden.

Het moment om met de billen bloot te gaan. We noteerde de (eind)meterstand en zochten de begin stand op. Na een snelle rekensom zagen wij dat het verbruik over de periode van april 2016 tot april 2017 98 kub water is. 98 duizend liter water! Dat is echt enorm veel! Maar ook heel goed te verklaren. Ik heb voor de vergelijking terug gekeken in mijn blog archief en zag dat we over de periode van april 2015 tot april 2016 90 kub water hebben verbruikt. Het verbruik van dit jaar ligt dus eigenlijk best in de lijn met het vorige jaar.

Om ons verbruik te vergelijken met andere bezocht ik de website van het Nibud en wat schetst mijn verbazing, dat een gezin van 4 personen in Nederland een gemiddeld waterverbruik heeft van 159 kub per jaar! Met onze nog geen 100 kub waterverbruik zitten wij dus best netjes.

Hoeveel water verbruiken jullie ongeveer per jaar?

 

Dit bericht was geplaatst op 24 april 2017. Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie

One thought on “Waterverbruik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s