Mijn top 5 : marktplaats ergernissen

Het kopen en verkopen via de bekende verkoop site marktplaats verloopt niet altijd vlekkenloos.

Op nummer 1: mijn grootste ergernis is dat iemand niet komt opdagen op de afgesproken tijd. Soms komt iemand veel te laat en soms komt iemand helemaal niet.  Ik vind dit echt heel erg vervelend want als je iets afspreekt met iemand is het wel zo netjes om je aan die afspraak te houden.

Op de tweede plek is mensen die na vele berichten en vragen toch van de koop afzien. Het is natuurlijk hun goed recht toch vind ik het zelf vervelend. Je steekt er tijd en energie in en hoopt dan iemand blij te kunnen maken. Wat opvalt is dat dit vaker gebeurd bij goedkope objecten. De laatste keer bij een paar regenlaarzen waar we 0,50 euro voor vroegen.

Op de derde plaats staat fraude. Ik heb eens meegemaakt dat iemand vroeg mij alvast iets op te sturen. Waarna ik aangaf dat ik eerst de betaling wilde ontvangen. Ik kreeg vervolgens een mail met een screenshot van hun internetbankieren. Achter af was dit een gefotoshopt exemplaar. In goed vertrouwen verstuurde ik het pakket alvast want dan zou het voor dat ze op vakantie zouden gaan daar aankomen. Het geld heb ik uiteraard nooit ontvangen.

op de vierde plek staan de veel en veel te lage biedingen. Nu vragen wij over het algemeen al hele lage prijzen voor de dingen die wij te koop aan bieden en dan nog zijn er mensen die een bod doen van minder dan de helft van de vraag prijs. Dan krijgen wij bijvoorbeeld een bod van 30 cent op een winterjas waar we 2,50 voor vragen.

Op de vijfde en laatste plek in mijn rijtje staat het afdingen bij het ophalen van iets waar je een duidelijke prijs afspraak over hebt gemaakt via de mail. Dit heb ik al meerdere keren mee gemaakt en het blijft heel ongemakkelijk. Toch houd ik dan voet bij stuk en geef aan dat we een prijs afspraak hadden gemaakt en mocht dat een probleem zijn dat de koop helaas niet door kan gaan. Tot op heden is degene altijd nog naar huis gegaan met de aankoop ;-).

Verkopen jullie wel eens iets online? Wat zijn jullie grootste ergernissen bij het verkopen van spullen via een verkoopsite?

5 thoughts on “Mijn top 5 : marktplaats ergernissen

 1. Dat had ik vorig jaar ook! Dat iemand een screenshot stuurde om te laten zien dat ze betaald had. Gelukkig zei ik tegen haar dat ik het pakje op zou sturen wanneer het op onze rekening staat en niet eerder. Ik was namelijk al bang dat het dan verkeerd af kon lopen.

  Like

  • En ze heeft uiteindelijk ook niet gekocht want ze snapte niet dat het geld niet bij me aan was gekomen, Ik zei dat ik MP al gemaild had hoe verder. Toen liet ze helemaal niets meer horen 🙂
   Duidelijk dus.

   Like

 2. Tegenwoordig is er de mogelijkheid om je markplaats verkopen uit te besteden. Zo kun je wel mooi een zakcentje bijverdienen, maar heb je er zelf geen werk van! Facebook.com/verkoophulp

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s