Koningsdag schatten

De jongens waren vanmorgen al vroeg wakker. Jongste was enorm zenuwachtig hij wilde namelijk het liefst nu meteen naar de markt! Want hij wilde speelgoed kopen. Ik werd gelijk gebombardeerd met allerlei vragen, wat als iets te duur is? Mag ik mijn zakgeld mee? Mama worden de kinderen niet verdrietig als ik iets koop? Mama mag ik alles kopen?    Mama!

Lieverd, als we ons eerst eens aankleden en daarna gaan ontbijten beantwoord ik alle vragen. Ja maar als het te druk is? Als ik heel veel dingen zie en als ik jou kwijt raak? Echt lieverd doe eerst je kleren maar aan, het komt wel goed.

Onder het genot van een lekkere kop koffie stelde ik zoontje gerust. We maakte afspraken, over hoeveel geld de jongens mochten uit geven, dat ze niet hun eigen zakgeld mee nemen maar dat ze van ons een budget krijgen. Dat de aankopen in overleg gaan en dat nee, nee is.

Op de markt was het gelukkig nog niet te druk. We konden overal rustig kijken en de jongens spotte de een na de andere schat. Mama mag ik een knuffelbeest, bij nadere inspectie was het een nee, maar waarom dan niet? Nou omdat deze knuffel stuk is. We kijken wel verder. Mama mag ik dit boek vroeg oudste, nee dat mag niet. Waarom mag ik dat boek niet? Omdat je dat boek komend jaar van school krijgt. O maar wij mogen ook helemaal niets kopen! Jongste spotte een verrekijker. Mama die wil ik! Voor bij mijn Piratenpak en dan kan ik dit en dat mama mag het? Wat kost de verrekijker dan? Dat weet ik niet antwoorde jongste. Nou dan vraag je dat aan de meneer die bij het kleedje staat. Voor een euro mocht zoontje de verrekijker kopen. Nou dat wilde zoontje wel. Hij betaalde en de aankoop belandde in de tas.

Oudste spotte een Pokemon poppetje en dat kocht hij voor 20 cent. Voor dat zelfde bedrag kocht jongste een stel handboeien. Leuk voorbij zijn politiepak. Manlief kocht een PlayStationspel voor een euro en een stel luisterboeken op cd voor 3.50 samen.

Oudste vond een mooi boek over het heelal voor slechts een euro met allerlei pop up flapjes en een uitklap sterrenstelsel. Als laatste werd er wederom een Pokemon poppetje gespot en een ander monster poppetje voor 30 cent.

Totaal waren we 7, 20 euro kwijt.

Wij hebben de traditie om na de markt langs te gaan bij de ouders van manlief. Voorzien van oranje tompoucen en de zojuist gekochten schatten gingen wij op de koffie. Alles werd uitgebreid bewonderd.

Nu zijn we weer thuis en ligt er nog een een heerlijke middag voor ons. Wat we gaan doen? Ik weet het nog niet. Misschien lekker voor de tv een filmpje kijken of wat huishoudelijke klusjes. Ik zal het wel zien.

Wat zijn jullie tradities met Koningsdag?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s