Held van de dag

Onze jongens mogen al een tijdje alleen naar de speeltuin. Om in de speeltuin te komen lopen ze de steeg door en ze zijn er. Over alleen naar de speeltuin gaan hebben we duidelijke afspraken gemaakt worden deze gebroken dan hangt daar de consequentie aan vast dat ze er een dag tot een week niet heen mogen. Afhankelijk van de regel die gebroken is. Als een belangrijke afspraak hebben we, dat als er iets is waarvan ze denken dat het niet klopt dat ze naar ons toe komen. Vandaag was het zo dat jongste naar ons toe kwam met een gevonden wapen!

Hij zei kijk eens papa en mama volgens mij is dit geen speelgoed en hoort het niet in de speeltuin! snel nam manlief het wapen over en borg het hoog weg. Hij vroeg jongste om hem te laten zien waar het gevonden was. Zoontje had het gevonden in hun hut. Naast de speeltuin is een soort bosje wat de buurkinderen gebruiken als hut. Er ligt een boomstronk als bankstel een kuil met takken wat een kampvuur symboliseerd en dus vandaag ook een wapen!

Thuis nam manlief contact op met de politie, die gaf aan dat er geen mankracht meer is om dit soort dingen op te halen en of manlief in de gelegenheid was om het wapen langs te brengen. Samen met jongste stapte hij in de auto op weg naar de politie. Bij de balie melde ze zich en moesten ze even plaats nemen in de wachtkamer. Waar al snel de rechercheur verscheen. Zoontje werd toegesproken dat hij heel erg goed gehandeld had en werd benoemd tot held van de dag. Hij kreeg een echte politiefluit en een ballon. Zoontje is uiteraard enorm trots.

Bij ons zit de schrik er aardig in. Een wapen in de speeltuin is niet niets. Maar tegelijkertijd zijn wij enorm trots op zoontje dat hij het naar ons bracht en er niet mee heeft gespeeld. Voor de volgende keer kan hij het beter laten liggen en ons direct halen. Dat weet hij nu.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s