Vlogs kijken tegen eenzaamheid

Ik beken, ik vind het heerlijk om vlogs te kijken. Stiekem een kijkje nemen in het leven van een wild vreemde. Na een aantal vlogs voelt iemand die een inkijkje geeft gek genoeg niet meer als een vreemde. Sterker nog het veranderd in een bekende terwijl die gene geen weet heeft van jou bestaan.

Zelf vind ik de vlogs van Doortje erg leuk.  Haar zoontje is van de zelfde leeftijd als onze jongste en ik herken dan ook erg veel. Ze heeft een vlotte babbel en kletst wat af in haar video’s. Op de momenten dat ik ziek in bed lig en weinig kan heb ik regelmatig dat ik me erg alleen voel, ja manlief is er wel hoor! Maar even een babbeltje maken kost mij dan vaak te veel energie en juist is het kijken naar een vlog dan ideaal. Er word gezellig tegen je gekletst terwijl er geen enkele reactie van je terug verwacht word.

Ook als ik aan het kleuren ben heb ik vaak een you tube filmpje aan. Dan kies ik liever een kanaal waar ze over kleurspullen, materialen, boeken, soorten papier en noem maar op kletsen. Sommige filmpjes zijn opgenomen live streams die soms wel uren duren. Dat ervaar ik als zeer ontspannend in iedergeval vind ik het luisteren naar conversaties waar mijn interesse in ligt fijner dan de radio waar ze elk uur een opsomming maken van de ellende in de wereld.

Ik kan me zo voorstellen dat er mensen zijn die dagelijks vlogs kijken om zich zo minder eenzaam te voelen. Aan de ene kant is dat natuurlijk triest dat er geen mensen zijn die dagelijks een praatje maken aan de andere kant is het mooi dat een vlogger dit kan bieden aan de eenzame mens.

Ik ben erg benieuwd hoe jullie dat ervaren. Kijken jullie wel eens een vlog? Heb je een vast kanaal die je volgt?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s