Maandag en een budget valkuil

Maandag, ik schreef het al eerder ik vind dat een fijne dag. Een verse week ligt voor je. Meestal is het dubbel fijn want na een weekend mogen de kinderen dan weer na school en kan ik langzaam het huis weer op orde brengen. Vandaag is dat niet aan de orde want het is vakantie. Wel begint er op deze maandag ook een nieuwe maand dat voelt ook altijd een beetje bijzonder. Tenminste voor mij wel.

schreef ik gister nog over ons budget wat zo goed ging, ging het gister op de laatste dag na het publiceren van het bericht toch nog mis. Want ja bijna 100 euro over is toch wel erg veel. Ik besloot boodschappen te gaan doen. Inprincipe hadden we enkele kleine dingen nodig maar voor ik het wist stond ik met een flinke kar vol bij de kassa. Wel aardig wat voor de voorraad. Zo kocht ik twee pakken biologische koffie en wat tomaten blokjes, schoonmaakmiddelen, droge pasta’s en tja, wat ik er nu van vind ik weet het niet. Het koste ruim 65 euro.

Maar dat was nog niet alles. Na een middag bouwmarkt in en uit opzoek naar de ontbrekende tegel ( we hadden er 1 te kort, en blijkbaar bij vele uitverkocht! ) was ik bekaf. Dus ach manlief probeerde voorzichtig te peilen hoe ik er in stond. We kunnen best wat afhalen want we hadden immers nog genoeg budget toch? Dus haalde manlief eten af bij de chinees en rekende 28 euro af. Ouch! En toen kwam ons uitgegeven bedrag op maar liefst 447 euro. Wel is waar onder budget maar toch voelt het beetje als een domper.

Het is denk ik een bekende valkuil van vele. Het gaat zo goed dus het kan makkelijk! Nu ben ik erg benieuwd of dit bij jullie ook een zo is of dat jullie dit soort implus aankopen kunnen weerstaan.

 

5 thoughts on “Maandag en een budget valkuil

 1. Jammer dat et toch nog anders is gelopen! Nieuwe maand, nieuwe kansen? ūüėČ
  Bij ons liep het heel goed, we konden veel meer dan verwacht extra aan aflossing doen.

  p.s. Over het stukje ‘eenzaamheid’ , dat ken ik wel, ik zit ook vaak op internet om eenzaamheid wat te verdrijven.

  Like

  • Inderdaad een nieuwe maand nieuwe kansen. Wat fijn dat jullie meer konden aflossen dan gedacht! Inzicht is erg belangrijk en laat je mogelijkheden zien die je eerst niet zag. Ik mis je blog! Waar is het gebleven?

   Like

   • Helaas heeft mijn man zich bedacht en hij wilde dat ik zou stoppen en de blog verwijderen.
    Dat heb ik gedaan. Zelf vind ik het erg jammer, het was fijn om van me af te schrijven en reacties te krijgen.

    Like

 2. Ik merk wel dat als ik met de weekboodschappen een keer weinig nodig heb in de supermarkt, ik sneller denk: o, dit kan ik nu wel een keertje meenemen.. en dan toch weer meer betaal dan echt nodig is

  Like

  • Heel herkenbaar die valkuil! Vaak ga ik dan wel voor de langer houdbare voorraad producten zoals koffie of wasmiddel daardoor scheelt het later in de maand weer kosten. Ok√© heel soms bezwijk ik voor een glutenvrije taart bij de albertheijn. Daar voel ik mij meer schuldig over dan dat ik basic voorraad aanschaf.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s