Emotioneel moment

Voor het overlijden van opi werd mij al meerdere keren gevraagd wat ik wilde hebben van opi of omi. Tot op heden was mijn antwoord altijd, ik hoef niets. Herinneringen zitten niet in spullen maar in je hoofd. Die draag je bij je en neemt niemand je af.

Toch bedacht ik me later, misschien wilde ik toch wel iets. Namelijk het kettinkje van omi. Omi draagt het namelijk altijd en het is erg waardevol voor haar. Niet zo zeer in een geld bedrag maar emotioneel. Als ik haar op foto’s zie blinkt de ketting altijd om haar hals. Tijdens ons trouwen was ze mijn getuige en droeg ze de ketting. Toen ze beide zoontjes vast hield vlak na de bevalling droeg ze het. Dagjes weg, uit eten en spontane momenten. Echt op elke foto heeft ze het om.

IMG_0770Laatst kwam het tersprake in een gesprek met mijn moeder. Ik zei haar dat ik wel graag de ketting van omi zou willen mocht ze overlijden. Mijn moeder snapte dat en heeft dat aangegeven aan omi.

Nu zaten wij bij omi op de koffie en liet omi vol trots haar nieuwe ketting zien waar as van opi in zit. Een mooie stijlvolle hanger. Vervolgens liep ze naar de kast waar ze iets pakte. Het was de ketting. Ze gaf mij de ketting die ze altijd droeg en zei tegen me, lieverd ik geloof dat jij deze graag van mij wilde. Ja dat klopt omi, maar dat hoeft nu toch niet? Wilt u die niet meer om dan? Nee, ik draag opi nu bij me en de twee kettinkjes raken steed in elkaar vast. Dus deze draag ik niet meer. Wees er zuinig mee en draag het, het is je gegunt. Je kunt je vast wel voorstellen dat ik het niet droog hield. Het was een zeer emotioneel en mooi moment.

Ik ben blij dat omi de ketting met warme hand kon geven. Dat ze weet dat ik iets van haar heb waar ik oprecht blij mee ben.

7 thoughts on “Emotioneel moment

  1. Kippenvel moment!
    Heel mooi gebaar van OmI. Zo fijn ook dat ze het zelf aan jou heeft kunnen geven. Nu ziet ze nog meer wat zij voor jou betekent.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s