Mijn top 5: budget klus tips

Omdat wij nu al sinds 2014 met de verbouwing van onze woning bezig zijn leek het mij leuk om onze budget klus tip top 5 met jullie te delen.

Op de eerste plaats van de lijst staat, zelf doen. Probeer zoveel mogelijk klussen zelf te doen. Dit scheelt niet alleen erg veel geld aan uurloon maar je kunt de materialen naar keuze gebruiken. Klus bedrijven hebben namelijk hun eigen producten die misschien niet jou voorkeur hebben. Door het zelf te doen heb je ook het eind resultaat in de hand. Laat je het doen is het altijd maar de vraag of het naar wens afgerond word en of en hoe eventuele min punten worden opgelost.

Op de tweede plaats, bestel je producten online. Zo kochten wij bussen met purschuim bij een webshop voor slechts de helft van de prijs per bus. In deze bussen met purschuim zat ook nog eens 33% extra en het was een beter merk dan die uit bouwmarkt.

Op de derde plaats houd aanbiedingen in de gaten. Er is een bekende grote bouwmarkt waar je kortingsbonnen kunt inleveren van elke bouwmarkt in Nederland. Echter loont het niet altijd om de aankoop in deze bouwmarkt te doen. Meerdere keren is het ons opgevallen dat de bouwmarkt die de korting aanbied een voordeliger alternatief is.

Op de vierde plaats ga voor kwaliteit! Zeker bij een verbouwing zoals wij het doen is het verstandig om te kiezen voor kwaliteit. Dat is meestal niet de goedkoopste optie bij de aanschaf maar je hebt er wel veel langer plezier van. Dus op de lange termijn is het voordeliger. Dan heb ik het niet over aankopen zoals gipsschroeven of een schuurpapiertje. Maar wel over de aanschaf van bijvoorbeeld een vloer, verf of gereedschap. Je kunt best een boormachine van een goedkoop c merk kopen om een incidenteel gaatje te boren maar als je een heel huis verbouwd is de investering in een goede kwaliteits boormachine zijn geld dubbel en dwars waard.

Op de laatste plek in onze top 5 staat de action. Bij de action kun je voordelig kwasten, rollers, schuurpapier en andere klus benodigdheden kopen. Mocht je de moeite nemen om je kwasten en rollers na gebruik helemaal uit te wassen is het aanschaffen van een duurder en kwalitatief betere kwast aan te raden. Maar in ons geval, is de action een goed alternatief want wij vergeten het simpel weg. Een dag later vinden wij de uitgeharde kwasten of rollers van de verf klus.

Dan nog een bonus tip, kijk eens op een verkoopsite zoals marktplaats of iemand in jou omgeving misschien nog bouwmaterialen over heeft van zijn/haar klus die je voor een kleine prijs kunt over nemen.

Wat zijn jullie favoriete budget klustips?

2 thoughts on “Mijn top 5: budget klus tips

    • Ja als je niet handig bent kun je het beter uit besteden . Helaas zijn de meeste klussen die wij hebben uitbesteed niet goed gegaan. Daardoor zijn wij ook behoorlijk terughoudend geworden. Manlief doet het liever zelf. Scheelt ons een hoop gedoe.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s