Energie verbruik en inzicht

Inmiddels hebben we al een maand of 9 de toon hangen. Zeer regelmatig kijken we even hoe ons verbruik er voor staat. Zitten we nog mooi op lijn met ons vooraf ingestelde verbruik? Moeten we er beter op letten of zitten we er ruim onder?

IMG_0776

Ons verbruik in februari.

Ons gas verbruik is een stuk lager dan ingeschat. We zitten er elke maand ongeveer 20-40 euro onder. Fijn! Want dat is voor ons de bevestiging dat het isoleren niet voor niets is geweest. Ons stroom verbruik daarin tegen, tja valt toch wat hoger uit. Het is niet veel. Dat niet, het gaat om een euro soms twee euro per maand. Toch is het stroom verbruik hoger dan verwacht en dat knaagt. Deze control freak wil namelijk het liefst dat beide duimpjes omhoog staan op het schermpje.

IMG_0777

Ons verbruik in maart

Dus deed ik een poging om het verbruik naar beneden te krijgen. Ik deed een rondje door het huis en controleerde of de stekkers niet onnodig in het stopcontact zaten. Bekeek de vriezers of die toe waren aan een ontdooi beurt maar nee die zagen er keurig uit. Ik probeerde uit om in de ochtend meer koffie tegelijk te zetten zodat het koffiezetapparaat een keer minder aan hoeft. Helaas dit alles zonder resultaat in ons verbruiks grafiekje. En dat zette me aan het denken. Het duurde echter wel even voor het kwartje viel maar we hebben ongeveer een half jaar terug een boiler geplaatst in de keuken. En ja die boiler vraagt stroom, flink wat stroom. Maar het gemak dat we er van hebben is echt ontzettend fijn.

IMG_0778

Ons verbruik in april 

Nu ik het kan herleiden waar het extra verbruik vandaan komt heb ik er vrede mee. Het gemak is mij die ene of twee euro echt dubbel en dwars waard. Dus die boiler blijft lekker aan en voor volgend jaar zetten wij ons energie verbruik gewoon iets hoger zodat we toch maandelijks dat groene duimpje te zien krijgen. Tja die control freak in mij eh…

2 thoughts on “Energie verbruik en inzicht

    • Dat is ook zeker motiverend. Het leuke is je kunt ook vrienden toevoegen en dan met elkaar het verbruik monitoren. Een extra motivatie om minder stroom te verbruiken.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s