Minimaliseren in de keuken

Vorige keer tijdens het mengen en mixen van een beslag viel me op dat de mengkom stuk was. Er zat een grote scheur in de bodem. Ik heb toen niet eens de moeite genomen om hem nagebruik schoon te maken maar direct weg te gooit. De aanschaf van een nieuwe is er niet van gekomen en ik miste de mengkom ook niet.

Tot vanmorgen, ik wilde een cake beslag maken. Deed het kastje open en kwam tot de ontdekking dat we er geen een meer hebben. O, ja dat is ook zo. Hmm wat nu? Ik zou natuurlijk gelijk naar de winkel kunnen gaan voor het aanschaffen van een nieuwe kom en dan ook opzoek naar een melkvrije fabriekscake. Want dan zou mijn energie die ik nodig heb voor het maken van de cake opgaan aan het winkelen. Nee ik besloot verder te kijken. Mijn oog viel op de pannen. IMG_0781

Ik pakte een grote pan en mixte de ingrediënten voor 2 cakes door elkaar. Ideaal! In de mengkom was er ruimte voor het beslag van 1 cake nu kon ik in dezelfde tijd het dubbelen maken.

Dat ik hier niet eerder aan heb gedacht! Een nieuwe mengkom komt er dus niet. Weer iets minder in het keukenkastje. Ik ben er blij mee.

Hebben de spullen in jou keuken meerdere functies? Of koop je voor alles een apart hulp middel?

2 thoughts on “Minimaliseren in de keuken

 1. mijn mengkom doet ook dienst als saladeschaal, mijn soepkommen als fruit of toetjes schaaltje, mijn limonadeglazen worden ook gebruikt als wijnglazen, ik heb 2 ovale borden die als boterhambordjes en voor hapjes bij de borrel gebruikt worden. ik heb weinig bergruimte dus probeer zo mijn mogelijk spullen aan te schaffen

  Like

  • Dankjewel voor je reactie! Onze limonade glazen doen ook dienst als wijnglas. Wij drinken geen wijn en de laatste keer dat iemand bij ons om een wijntje vroeg was denk ik een jaar of 7 geleden. Toen we gingen verhuizen was het moment om onze wijnglazen weg te geven. Onze soepkommen worden ook gebruikt als schaaltjes voor hapjes op een verjaardag. Een saladeschaal heb ik dan weer wel, gekregen van oma haar oude. daarin serveren we ook afbak broodjes en dergelijke. Onze fruitschaal is een dienblad, hebben we het dienblad een keer nodig dan halen we eerst het fruit er af. Dit is niet omdat we de ruimte niet hebben maar omdat ik het niet nodig vind dat alle kastjes tot de rand aan toe gevuld staan met spullen die we slechts enkele keren per jaar gebruiken.

   Leuk om te lezen hoe jij het doet!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s