De Vakantie is weer voorbij

 

Deze vakantie was manlief te werk. De kinderen waren maar liefst twee hele weken thuis. Echte uitjes hadden we niet in gepland. Hoe breng je dan de juiste balans aan in de vakantie zodat de kinderen met het slechte weer niet tegen de muren op vliegen?

Voor mij is dat altijd best een uitdaging. Met slecht weer zijn we al snel geneigd om naar een binnenspeeltuin uit te wijken zodat ze lekker hun energie kwijt kunnen maar omdat nou elke dag te doen is het niet alleen een hele dure onderneming maar ook dat haalt ook het speciale van het uitje weg.

Omdat de jongens de vrijdag voor de vakantie Koningsspelen hadden op school waren ze best moe. De zaterdag en zondag hebben ze lekker thuis gespeeld. Ze vermaakte zich heerlijk met hun LEGO en knutselspullen. De maandag kwam er een vriendinnetje van school spelen. Haar ouders mochten ook beide te werk. Voor zoontjes was het een welkome afleiding een andere input in hun spel. Ze hebben zich met zijn drie prima vermaakt.

Op dinsdagavond mocht jongste zoon eten bij opa en oma, ook hebben ze daar af en toe een uurtje gespeeld. Soms is het best handig als je bij elkaar om de hoek woont. Woensdag was omi bij mijn moeder op visite, via de face time hebben we uren kunnen kletsen. Terwijl de kinderen van alles lieten zien aan omi en ondertussen ook aan het spelen waren. We konden zo heerlijk bij kletsen op afstand. Omi vond het geweldig dat ze ons kon zien.IMG_0765

Donderdag was het Koningsdag. We deden een rondje over de markt. En sloten onze traditie af met een lekker gebakje bij de ouders van manlief. De middag brachten we door zeer relaxt door. Manlief bezocht de bouwmarkt om ons bestelde badkamermeubel op te halen. Die werd geleverd in een mega grote doos die de jongens direct claimde. Er werd volop mee gespeeld dan was het hun speedboot en daarna fungeerde de doos weer als hun huis. Ook de hond nam een kijkje in hun huisje. Wat de jongens na een windje van de hond niet leuk meer vonden. Er werd direct een bordje geknutseld met verdoben voor honden ;-). Zo waren ze heerlijk bezig.

Vrijdag besloot manlief dat hij een poging wilde wagen aan het tegelen van de muur achter het badkamermeubel op zolder. Tegelen heeft hij nog nooit gedaan en dat was dus best spannend. Omdat hij het fijn vond dat ik er bij aanwezig was om met hem mee te kijken en te assisteren hielden we een picknick op zolder. De kinderen mochten op de PlayStation terwijl manlief en ik samen aan de klus gingen. We dronken koffie en limonade en aten er boterhammen en ontbijtkoek bij. Zelf was ik de gelukkige want er was nog een puntje glutenvrije taart over van Koningsdag. De middag kroop manlief zijn bed in want hij had nachtdienst en moest hoognodig een paar uurtjes slapen.

IMG_0768

Picknicken in ons klushol. 

Ook de zaterdag en zondag staan rust hoog op ons prioriteitenlijstje want de maandag mochten de kinderen een dag spelen bij opa en oma. ( mijn moeder) omdat die wat verder weg woont en altijd een heel dag programma bedenkt voor de jongens is het fijn om ook de dinsdag er na rustig aan te doen. Dat klinkt misschien wat betuttelend maar onze zoon heeft een prikkelverwerkingsstoornis en het is heel belangrijk om die balans goed in te delen. Ze hebben daar schatkisten gemaakt. Vele schatten (steentjes,schelpjes, slakkenhuisjes ) werden geschilderd en in hun eigen versierde schatkist gedaan.  Heel erg leuk! IMG_0783

De woensdag was heel spannend. Ze mochten namelijk allebei voor het eerst naar zwemles. Ze hadden een proefles om te kijken hoe ze zich voelen in het water. Wat kunnen ze al en wat niet. Aan de hand van zo’n les worden ze ingedeeld op  hun niveau. Gelukkig zijn beide zoontjes op het zelfde les niveau ingedeeld en kunnen de komende tijd bij elkaar in de groep naar zwemles. Daar hoopte we ook op, anders zit je twee maal per week een uur in het zwembad. Deze week starten ze al met hun echte les.

Donderdag hadden zoontjes een speelafspraak bij een vriendinnetje thuis. Het was de bedoeling dat ik de jongens daar heen zou brengen en later zou gaan ophalen  maar de moeder van het vriendinnetje belde me op om te vragen of ik het leuk vond om een kop koffie te komen drinken. Deze moeder heeft de zelfde hobby als ik. Dus besloot ik een kleurboek en materialen mee te nemen. Zo vermaakte we ons de middag. Gezellig kletsen en kleuren terwijl de kinderen speelde. Het einde van de middag verliep wat minder vlekkeloos, ik kreeg namelijk een pijnaanval dat was zo heftig dat ik zelfs out ging. Manlief haalde ons op bij het vriendinnetje en ik kroop met een flinke dosis pijn medicatie in mijn bed.

Vrijdag hielden we een pyjamadag. Zelf lag ik op de bank. De kinderen keken afwisselend een filmpje en speelde met hun LEGO.

Zaterdag was het voor mij weer een dag vol serie kijken en op de bank liggen. Ik baal daar altijd zo ontzettend van. Mijn moeder vierde haar verjaardag en dat heb ik helaas moeten afbellen. Ik zag het niet zitten om de auto in te stappen en daar gezellig te zitten. Thuis kon ik mijn draai al niet vinden door de pijn laat staan dan bij iemand anders. IMG_0782

Zondag de laatste vakantiedag. Ik voelde me gelukkig al wat beter dus besloot ik met de kinderen een cake te gaan maken. Dat had ik beter niet kunnen doen. Daarna storte ik weer in. Ik kroop dus weer op mijn vertrouwde plekje op de bank. Gelukkig was het prachtig weer en konden de kinderen heerlijk buitenspelen met de buurkinderen. Aan het einde van de middag wilde de jongens nog even bij opa en oma op bezoek (manlief zijn ouders). Daar mochten ze een vliegtuig knutselen, we kregen vele foto’s toe gestuurd dus besloten we om daar even te gaan kijken. We dronken daar een kop thee. Ik was zo blij dat ik weer thuis was. Ik was compleet op. Inmiddels was het ook al etenstijd en moest er eigenlijk gekookt worden. Voor de 4e dag op rij een makkelijke maaltijd uit de vriezer halen was geen optie. De maaltijden waren op! Manlief stelde voor om iets af te halen. Zo gezegd zo gedaan. Manlief bestelde en haalde een maaltijd af. Nog voor 8 uur kroop ik mijn bed in.

Hoe was jullie vakantie?

2 thoughts on “De Vakantie is weer voorbij

    • Ja dat ze samen in een groep kunnen zwemmen was bij ons de reden om te wachten tot jongste oud genoeg was. Of dit de hele tijd zo blijft is nog maar de vraag. Ik kan natuurlijk niet voorspellen dat ze beide net zo snel ontwikkelen.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s