Thuisblijfmoeder, arbeidsongeschikt of werkend.

Soms ben ik wel benieuwd hoe mijn kinderen tegen mij aan kijken. Ik ben namelijk afgekeurd, altijd thuis en ga dus niet naar mijn werk. Maar wat krijgen ze daar dan van mee?

Ik had laatst een gesprek met mijn zoontjes waar in ze vertelde dat er klasgenootjes zijn die elke dag naar de overblijf toe gaan. Ik vroeg de jongens of ze misschien ook een keer naar de overblijf wilde? Een broodje eten op school met je vriendjes en vriendinnetjes is toch leuk? Nee antwoorde beide zoontjes in koor. Ik wil graag ‘gewoon’ thuis eten. Zo gewoon is het thuis eten niet tussen de middag. Er zijn heel veel papa’s en mama’s die naar hun werk gaan en waarvan de kinderen dan een boterham eten op school. Voor deze kinderen is het overblijven heel gewoon.

Ze konden het zich niet voorstellen. Ik gaf aan dat ik altijd thuis ben omdat ik niet werk. Waarop zoontje verontwaardigd zei, maar mama u werkt wel! Oja lieverd wat doe ik dan? Nou u werkt op de computer en zorgt ook dat ons huis schoon is. Het klopt inderdaad dat ik soms zeg tegen de jongens dat ik nog even aan een artikel werk voor ik iets met ze kan gaan doen. Dat ze dit zien als daadwerkelijk werken daar had ik nooit zo bij stil gestaan. Ik gaf aan dat iedereen zijn huis moet schoonmaken omdat het anders niet fijn is om in te wonen. Zoontje zei daarop dat het niet waar was, want bij omi komt toch een schoonmaakster? En bij de buurvrouw komt ook altijd iemand het huis schoonmaken. Tja, daar zat ik dan. Wat moet je daar dan op zeggen? Hij had gelijk. Maar schoonmaken is niet mijn werk. Het hoort er gewoon bij.

Door dit gesprekje realiseerde ik me, dat ik ondanks dat ik arbeidsongeschikt ben niet onder doe aan andere wel werkende ouders. Dat is stiekem toch wel een erg fijne constatering.

Hoe zien jou kinderen jou?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s