Gaatjes in onze kleding

Al jaren hebben we last van kleine gaatjes in onze kleding. Ik dacht altijd dat het door slijtage kwam. De meeste shirts waren best al op leeftijd dus goed verklaarbaar vond ik. Toen er gaatjes in de kleding van de jongens verscheen dacht ik dat de oorzaak bij hun lag. Ze spelen regelmatig in de bosjes en daar zijn ook takken met kleine doorns dus een gaatje of een haal is niet ondenkbaar.

Tot mij op viel dat soms zelfs nog nieuwe kleding ook van die gaatjes heeft. Misschien is het de kwaliteit van de kleding dacht ik nog. Maar het maakte niet uit waar we de kleding kochten. Hoe duur de kleding was. Zodra we kleding hadden van katoen verschenen die gaatjes binnen de kortste keren.

Voor het antwoord op mijn vraag waar die gaatjes vandaan kwamen ging ik opzoek op internet. Als snel kwam ik een artikel tegen over zilvervisjes en papiervisjes en laten we nou last hebben van die laatste. Ik dacht altijd dat het vrij onschuldige diertjes waren maar blijkbaar zijn ze dol op katoen.

De vorige bewoners van ons huis hebben van de badkamer een inloopkast gemaakt en dat is schijnbaar de ultieme woonomgeving van deze beestjes. In die inloopkast ligt onze kleding. Eenmaal een aantal van deze beestjes in huis is het erg lastig er vanaf te komen. Het is niet onmogelijk er zijn bepaalde lijmvallen en lokdoosjes verkrijgbaar om van de ongenodigde af te komen. Dus daar gaan wij naar opzoek. Hopelijk bied dat voldoende weerstand en blijft onze kleding beschermd.

Hebben jullie wel eens last van kleine gaatjes in kleding? Wat is bij jullie de oorzaak?

2 thoughts on “Gaatjes in onze kleding

    • De wasmachine zou inderdaad ook kunnen. Maar gloed nieuwe kleding die dezelfde gaatjes heeft, daar moet een andere reden voor zijn.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s