Tien minuten rondje

Een tien minuten rondje, ik ben daar dol op. Even tien minuten gericht aan de slag in het huishouden en je krijgt veel meer gedaan dan je van te voren denkt. Zelf doe ik zeer regelmatig een tien minuten rondje. De ene keer is het een opruim rondje, de andere keer een sop rondje. De spelregel is namelijk dat de taak die je kiest afhankelijk is van de staat van de gekozen ruimte. Als er veel troep ligt is het onmogelijk is om in tien minuten de ruimte te soppen. Alles moet namelijk verplaatst worden en dat kost onnodig veel tijd. Dus is het rommelig zo als vandaag, dan word het tien minuten opruimen. Graag laat ik jullie zien wat het resultaat is van mijn tien minuten rondje.

Ik begon in de slaapkamer van oudste. Eerst de rolgordijnen maar omhoog en dan aan de slag.

IMG_0815

 

Alle spullen gaan naar hun vaste plek, losse LEGO blokjes in de bak, losse knex in de bak. De bouwwerken mogen uiteraard blijven staan. Alle losse papieren, knutsels gaan weg.

Tot slot klop ik het dekbed nog een keer op en klaar.

Dan de slaapkamer van jongste, die ziet er op het oog een stuk minder rommelig uit maar geloof mij dit is veel meer werk. Jongste verstopt namelijk in elk bakje, vakje, hoekje iets. IMG_0821

Alle spullen die ik op pak gaan direct naar de juiste plek. Dat voorkomt dat ik dingen meerdere keren in mijn handen heb. Ook in deze kamer geld dat de losse papieren, knutsels en ballonnen weg gaan. De keuken kastjes gaan open en maak ik leeg!

Nog geen tien minuten later is dit het resultaat! De kamers zijn klaar voor het tien minuten sop rondje van morgen.

Waarom dit zo’n succes is voor mij? Omdat zelfs met mijn beperkte energie er op deze manier veel verschil gemaakt kan worden. Een tien minuten rondje is dan ook iets wat ik elke dag probeer te doen.

Wat is jou manier voor een opgeruimd en schoon huis?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s