Dit jaar geen schoolfoto

De jongens mochten vorige maand op de schoolfoto. Stiekem keek ik best wel uit naar het resultaat. Leuk weer verse foto’s aan de muur. Van die stralende goedlachse jongens van ons. De opa’s en oma’s weer verwennen met een afdruk. Ja dat leek me wel wat.

Ik was altijd van mening dat een foto waar je kind op staat altijd mooi is, dat er weinig aan mis kan gaan. Ongeacht hoe je kind er op staat. Maar helaas, deze fotograaf heeft de kinderen zo vreemd gefotografeerd dat wij als ouders ze niet eens herkennen. Meerdere keren heb ik de foto bekeken en weer weggelegd. Uit eindelijk heb ik samen met manlief besloten dat we de foto niet bestellen.

Dus dit jaar kopen wij de school foto’s niet. Wel bestelde we van beide de klassenfoto ondanks dat ze daar ook niet leuk op staan. Jongste trekt er net zo’n vreemd gezicht als op zijn portraitfoto. Maar behalve jongste heeft de halve klas precies dezelfde vreemde lach op hun gezicht.

Ik vroeg nog even aan jongste waarom hij zo keek op de foto. Zijn antwoord was dat het zo moest van de juf. Waarop ik hem vroeg maar zo ben je toch helemaal niet? Toen kreeg ik van hem het antwoord maar mam, dat is school eh! Dan moet je doen wat juf zegt. Tja.. Het is erg jammer. Volgend jaar hopelijk beter.

Kopen jullie altijd de schoolfoto? Waarom wel of waarom niet? Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s