Dat is zo armoedig!

Tijdens een gesprekje met iemand over het verbouwen en op knappen van onze woning kwamen we op het onderwerp vloeren uit.

Deze persoon vertelde dat hij ontzettend veel spijt heeft van het feit dat ze bij hun eigen verhuizing gekozen hebben voor een laminaat vloer in de slaapkamer. Want dat voelt elke dag zo armoedig! Vloerbedekking is veel fijner voor een slaapkamer. Aldus deze persoon.

Ik gaf aan dat ik nog elke dag blij ben met de laminaat vloer op de boven verdieping. Dat ik het juist een verrijking vind. Even snel de stofzuiger er overheen en klaar. Af en toe dweilen en de vloer ziet er weer als nieuw uit. Maar ook ingeval van een kop koffie die om gaat, je dweilt het op en klaar. Een kop koffie die om gaat over je vloerbedekking geeft een hele andere uitdaging. En ja, wij drinken inderdaad regelmatig een kop koffie in bed. Dat is zo relaxt wakker worden!

Van dit soort gesprekjes geniet ik altijd. Het zet me aan het denken. Nu vraag ik me af: vinden jullie een laminaatvloer in een slaapkamer ook zo armoedig?

 

 

14 thoughts on “Dat is zo armoedig!

 1. Nee zeker niet armoedig, we hebben zelf ook laminaat op de vloer van de slaapkamer(s). Wel erg koud in de winter, ondanks dat we op zolder slapen. In de warmste dagen van de zomer wel heerlijk koel aan je voeten. In de andere maanden bieden sloffen uitkomst.

  Like

  • Leuk dat je opnoemt dat het koud is aan de voeten in de winter. Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen verschil ervaar maar ik loop dan ook altijd met sokken of sloffen door het huis.

   Like

 2. Nee armoedig niet. Heb ook laminaat in huis, maar niet in onze slaapkamer! Heerlijk vloerbedekking! Vind zo erg om uit bed te stappen en een koude vloer te voelen! Dat vind ik dan weer vreselijk! Maar wij drinken dan weer geen koffie boven ūüėČ

  Like

  • Ik draag altijd sokken of sloffen in de winter. Ik heb dus geen last van de koude vloer. En koffie op bed, tja ik blijf dat een heerlijke verwennerij vinden in het weekend.

   Like

 3. Ook afhankelijk van wat voor laminaat je hebt… Wij hebben heel goedkoop laminaat op zolder neergelegd met het idee ‘daar komen we toch alleen om te wassen’. Inmiddels ligt het er 6 jaar in, hebben we de hele verdieping verbouwd (vliering erin, slaapkamer, washok, kantoor en hobbyruimte gemaakt, 2 dakramen en een dakkapel gebouwd). Kortom: Het wordt nu intensief gebruikt. Toen manlief een stoel had waar de dopjes onder vandaan waren gesleten, kreeg hij forse krassen in z’n vloer. Tsja, ik maal er niet om, pech gehad. Maar misschien is dat voor een ander de definitie van ‘armoedig’…

  Like

  • Wij hebben naar mijn mening een mooie laminaatvloer, wij zijn nu de zolder ook aan het verbouwen en daar komt dezelfde laminaatvloer te liggen zo cre√ęren we eenheid in het hele huis. Dat was trouwens niet waar die gene op doelde, die vind laminaat op de slaapkamer per definitie armoedig ongeacht wat voor laminaat.

   Like

 4. Wij hebben nergens tapijt als vloerbdekking, maar een combinatie van laminaat, tegels en marmoleum. Wij vinden het mooi en praktisch en genieten er nog steeds van.

  Like

 5. Nee hoor. Daarnaast is onze zoon gevoelig voor stof. Een laminaatvloer doe je wissen, dweilen en klaar. Bij vloerbedekking krijg je nooit de stof eruit. Geef mijn maar laminaat hoor.

  Like

  • Daar ben ik het helemaal mee eens. Vloerbedekking krijg je nooit stofvrij. Als je soms ziet hoeveel stof er onder een bed vandaan komt, snap ik niet dat mensen een voorkeur hebben voor tapijt.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s