Challenge

Gisteravond keek ik de documentaire Cowspiracy op Netflix. Het gaat over de invloed van veeteelt op de aarde. Dat veeteelt de grootste bron van vervuiling is op de wereld. Dat de CO2 uitstoot van fabrieken erbij in het niet vallen.

Er werd verteld dat je als consument vaak voor gespiegeld krijgt om zuinig om te gaan met water door een waterbesparende douchekop te plaatsen, niet te lang onder de douche te gaan, om je planten met regenwater te besproeien. De kraan uit te zetten tijdens het tandenpoetsen en zo zijn er meer druppels op de gloeiender plaat manieren op te noemen die een consument kan doen voor een groener en zuiniger leven. Echter de grootste besparing in de grondstoffen het niet eten van vlees kom je een stuk minder tegen. Al helemaal niet op een website zoals die van Greenpeace. waarom dat zo is dat word duidelijk in de documentaire.

Na het zien van de documentaire had ik gelijk het idee oké ik wil ook wat doen. Ik wil een maand vega eten. Geen dierlijke producten. Ik opperde dat bij manlief en hij vroeg mij hoe zie je dat dan voor je? Wil je dan om de dag geen vlees eten? Waarop ik hem vroeg hoevaak in de week eten wij vlees denk je? Nou ongeveer 3x in de week. Dus zou dat geen verschil maken. Nee inderdaad dan schiet dat niet op. Nee mijn idee is een maand lang helemaal geen dierlijke producten te eten. Oké was zijn antwoord. Wanneer begin je? Ik denk morgen. Wacht je niet tot 1 juni dan? De perfectionist in mij roept natuurlijk pas op 1 juni! Maar nee ik begin dus vandaag 28 mei 2017 met mijn challenge om een maand lang geen dierlijke producten te eten. Het enige puntje van aandacht is de voorbereiding. Doordat ik dit zo impulsief heb besloten heb ik totaal geen voorbereiding en zal ik dus vooral improviseren. Dat komt vast helemaal goed. Ik heb er vertrouwen in.

Het fijne is dat manlief eigenlijk helemaal niet verbaasd is door deze challenge. Ik laat wel vaker het vlees staan omdat ik er geen trek in heb. Ik maak regelmatig een gerecht voormezelf zonder vlees terwijl ik er voor de rest van het gezin wel vlees bij serveer. Doordat de kinderen een melkallergie hebben zijn er bij ons in huis al een hoop plantaardigeproducten aanwezig en vergt deze omschakeling een kleinere moeite. Wat ik wel ga missen zijn eieren. Want die eet ik regelmatig. Maar goed daar zal ik ook wel een vervanger voor vinden.

Manlief opperde nog of ik er over zou schrijven op mijn blog. Nee antwoorde ik, want ik doe dit voor mezelf. Waarom zou ik er over moeten schrijven? Nou misschien zijn er mensen die meelezen die de documentaire ook willen zien en met jou samen de challenge aan willen gaan. Dus bij deze. Mocht je het leuk vinden om deze maand met mij mee te doen met de challenge laat het me vooral weten! Of eet je al plantaardig tips zijn van harte welkom.

3 thoughts on “Challenge

  1. Interessant. Zo begon ik ook, eind maart. Ik deed de challenge vegan before 6. Inmiddels ben ik vegetariër en eet ca 75 % van de tijd veganistisch. Eenmaal op dat pad was er voor mij geen weg terug ;-).

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s