Vriendschap

Ik geloof er in dat je mensen op een bepaald moment in je leven tegenkomt als je ze nodig hebt. Je laat mensen ook los op het moment dat het daar de tijd voor is. Niet perse door een overlijden maar soms groei je als vrienden uit elkaar. Dat is niet altijd even makkelijk maar wel nodig om verder te kunnen met je leven. Dingen gebeuren met een reden.

Nu had ik afgelopen week wel een hele vreemde/ bijzondere ontmoeting. Een vrouw sprak mij aan en maakte de opmerking dat ze mij werkelijk overal tegen komt. Waarop ik reageerde dat ik haar niet herkende en dat het en bijzonder is als ze me steeds tegen komt aangezien mijn actieradius niet heel groot is. Ik bevind me meestal tussen de school van de kinderen, thuis en de supermarkt en dan heb je het wel gehad. Nee ze wist het zeker, ik ben de gene die ze overal ziet! Ze wenste me een fijne dag en dat was ons eerste gesprekje.

De volgende dag ging ik met de kinderen naar het strandje. Iets wat ik nooit doe. Het was een dag met een goude randje. (Het feit dat ik met de kinderen een uitstapje kon maken is een feestje opzich) We zijn er niet heel lang geweest maar toch is het bijzonder. Ik hielp de kinderen met omkleden en maakte afspraken met ze. Ik plofte neer op een handdoek en tot mijn schrik lag de vrouw die me de dag ervoor aansprak op een handdoek naast me. Ze keek me aan en zei triomfantelijk ik zei toch dat ik jou echt overal tegen kom.

We hadden een meer dan interessant gesprek. Ze vertelde haar levensverhaal over haar ziek zijn en hoe ze daar mee omgaat. Hoe en waarom ze bepaalde keuzes heeft gemaakt in het leven. Het eigenaardige aan dit verhaal is dat ik dezelfde vorm van reuma heb. Dat iemand die ik totaal niet ken me uit het niets zo iets persoonlijks verteld vind ik heel bijzonder. Dat we daarin blijkbaar behoorlijk wat raak vlakken hebben maakt het nog bijzonderder.

Na een uur gingen we beide richting huis. Nog voor we afscheid namen van elkaar zei ze, ik weet eigenlijk helemaal niet hoe je heet. Ik stelde mezelf voor en zei tot snel dan maar.

Hebben jullie wel eens van dit soort bijzondere ontmoetingen?

2 thoughts on “Vriendschap

  1. Ik geloof hetzelfde als jou. Ik heb ook dergelijke dingen meegemaakt.
    Toeval bestaat niet, denk ik soms. Mooi verhaal, dank je voor het delen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s