Voorbereidingen

Afgelopen vrijdag kwam oudste thuis met een brief van school. In die brief stond dat ze dit jaar met alle groep 3 klassen op kamp gaan. Omdat er 3 groepen 3 zijn op school gaan er 74 kinderen mee op kamp. Dit kamp is op een grasveldje achter school. Het is natuurlijk een onwijs leuk idee van de school maar het roept bij mij nogal wat mitsen en maren op.

Na het lezen van de brief zag ik vooral beren op de weg. Niet een paar beren nee een heleboel beren! Ik besloot de informatie uit de brief eerst wat te laten bezinken. Ondanks dat zoontje te maken heeft met zijn prikkelverwerkingsstoornis was mijn gevoel niet direct van hij mag niet mee. In tegendeel het is voor hem super leuk om als klas samen dit avontuur aan te gaan maar of het verstandig is voor hem, dat is een heel ander verhaal. Als ouder sta je dan wel een beetje in tweestrijd. Het welzijn van je kind en de druk van school. Wel of niet mee gaan.

Dus ik had bedacht om al mijn beren die ik zag op te schrijven en daar een oplossing bij te bedenken hoe ik het voor zoontje kon vergemakkelijken.

Het kamp zelf begint om 6 uur terwijl de bed tijd van zoontje normaal gesproken om 7 uur is. Het avond programma loopt tot een uur of 9 half 10 en dat is laat! Tenminste ik vind het laat voor kinderen van 6 en 7 jaar oud. Dus ik stelde voor aan zoontje om het avond programma gezellig mee te doen en dan naar huis toe te gaan om te gaan slapen en dan de ochtend met het ontbijt terug op het kamp aan te schuiven. Maar nee, de rest mag toch ook slapen in een tent! Ik gaf hem aan dat het misschien fijn zou zijn om na een avond vol drukte in zijn eigen bedje te slapen. Nee mama ik wil ook in een tent!

Oké een nacht slapen in een tent, na een drukke avond. Wat kan ik dan doen voor zoontje zodat het niet uitmond in een regel rechte ramp? Misschien klinkt dit voor vele als doemdenken maar dat is het absoluut niet! Is er iets anders dan anders op een dag dan volgt er altijd een driftbui/explosie/ontlading. De enige die zoontje weer tot bedaren kan brengen dat ben ik of manlief. Dus gaf ik mezelf op als begeleider. Ik zal samen met zoontje een nacht slapen in een tent. In een eigen tent zodat hij een plekje heeft om zich terug te trekken als het te veel word.

Een eigen tent betekend ook opzetten. En dat is iets wat ik niet zie zitten. Alle energie zal ik nodig hebben om zoontje ( en een groepje kinderen) te begeleiden. Dus bestelde we een pop up tent online en die werd de volgende dag al geleverd. Zoontje mocht proberen de tent op te zetten. Werkelijk waar ideaal! In nog geen 10 seconde stond de tent midden in onze woonkamer. Trots als een pauw natuurlijk dat hij de tent zelf kon opzetten!

Dit weekend mag hij ter voorbereiding een nachtje in de tent slapen op zijn slaapkamer. Ja een minimalistische indeling van ons huis heeft zeker voordelen! Er past gewoon een heuse tent in zijn slaapkamer! Door een oefennacht is het niet helemaal meer nieuw voor hem en zal het slapen in een tent op kamp hopelijk iets minder spannend zijn.

Dan valt het kamp ook nog eens samen met de verjaardag van manlief. Hoewel manlief al heeft aan geven zijn verjaardag dit jaar niet te vieren vind ik het toch wel een puntje dat ik en zoon dus niet thuis zijn. Maar goed dat is meer mijn eigen gevoel die in de weg zit, denk ik.

Ik zie er stiekem ook wel tegen op. Met mijn reuma lichaam in een tent en dan ook een groep kinderen begeleiden en als klap op de vuurpijl midden in mijn menstruatie week. Dat zijn nou niet mijn beste weken, vaak vol met pijnaanvallen en slechte dagen. Dus zorg ik van te voren voor voldoende rust en een ruim assortiment pijnstillers. Als moeder heb je nou eenmaal  (bijna) alles over voor je kind. Als back up kan ik manlief inzetten als het echt niet gaat.

Wij bereiden ons de komende weken nog verder voor op deze levenservaring.

 

 

 

One thought on “Voorbereidingen

  1. Ik was blij dat op de school van de kinderen het kampgebeuren beperkt bleef tot groep 8. Zoon heeft toen ook apart geslapen (op een kamer niet in een tent) omdat hij gewoon veel meer slaap nodig had dan de anderen. Het programma meedoen was geen probleem maar de hele nacht keten trok hij niet. Overigens ging dat in de brugklas wel, maar toen was hij ook al bijna 13.
    Misschien is het voor jouw gezondheid beter dat je man meegaat.
    Bij ons werkte het beter wanneer we niet meegingen, zoon kreeg juist een driftbui oid als we er bij waren en anders niet. Hij heeft wel ontzettend veel plezier gehad op de kampen (groep 8, brugklas en klas 3, overigens nooit in een tent maar bij een Stayokay) Op het mbo is er tot op heden nog geen kamp geweest.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s