Een lange nacht

Het is rond 7 uur in de avond als manlief de kinderen naar bed brengt en zijn tas gaat pakken voor het werk. Morgen gaat de wekker weer vroeg want hij heeft ochtend dienst. Een avond samen ligt voor ons en we besluiten een Netflix avondje te houden. Heerlijk afleveringen kijken van het nieuwe seizoen orange is the new black. We maken een kop thee en gaan naar boven, niets is zo fijn dan om ontspannen in bed televisie te kijken. Daar liggen we dan samen compleet uit geteld als een stel bejaarde na een drukke dag, moe.

Rond een uur of half 10 vinden we het mooi geweest en besluiten we dat het tijd is om te gaan slapen, want ja de wekker van manlief gaat vroeg. Al snel hoor ik manlief weg zakken en voor mij begint de lange nacht. Ik draai me om en nog eens. Ga uit bed om te plassen en kruip mijn bed terug in. Ik hoor zoontje uit bed komen en help hem naar het toilet en stop hem dan weer in en kruip mijn eigen bedje in.

Ik kan mijn draai niet vinden en voel hoofdpijn opkomen. Mijn lichaam voelt zwaar maar in slaap vallen lukt niet. De minuten gaan voorbij en ik luister naar de ademhaling van manlief. Daar is zoontje weer hij heeft dorst. Ik geef hem een beker water en stop hem terug in bed. Ik draai mijn kussen om, wie weet helpt dat. Trek een pyjama broek aan en besluit zonder deken te slapen. Na een uur doe ik toch maar weer de pyjama broek uit en kruip terug onder de deken. Zoontje weer naast het bed dit keer met zijn knuffels en kussen. Is papa thuis? Ik wil bij jou slapen. Ja papa is thuis kom ik zal je terug in bed leggen. Nu goed gaat slapen hoor schat het is al half 2.

Ik lig net in bed en voel dat ik weer moet plassen. Dus ga ik maar weer naar het toilet en drink daarna een glas water in de badkamer. Misschien dat het de hoofdpijn wat laat afzakken. Ik spreek met mezelf af dat ik nu echt moet gaan slapen want niet alleen de minuten tikken voorbij maar inmiddels ook de uren. Kwart voor 3 weer zoontje naast het bed. Ik breng hem terug naar zijn kamer en stop hem terug in. Als ik net weer in bed lig gaat manlief er uit. Hij zet het slaapkamerraam open en kruipt terug in bed hij mompelt wat over warm en heet en valt gelijk weer in slaap. Zo jaloers ben ik! Ik wil ook slapen! Maar goed als ik niet kan slapen rust mijn lichaam in iedergeval wel.

Half 4 ik ga op de stoel zitten voor het open raam en schuif het gordijn wat aan de kant. Mijn oog valt al snel op de volle maan. Geen wonder dat ik wakker ben. Slapen kan ik wel vergeten. Op de een of andere manier lig ik altijd de nacht klaar wakker in bed als het volle maan is. Ik besluit me er bij neer te leggen. Het is niet anders, ik slaap niet vannacht maar rust wel uit. Ik pak de flowee uit de kast en ga er op liggen. Wie weet dat mijn rug en nek wat willen ontspannen en dat de hoofdpijn wat weg zakt. Langzaam aan hoor ik de vogels ontwaken en geven een prachtig fluit concert.

Even voor 4 uur wederom zoontje wakker deze keer een enge droom. Ik geef hem een dikke knuffel en beloof dat ik goed op hem zal passen als hij lekker gaat slapen en stop hem weer lekker in. Een half uur later gaat de wekker van manlief. In zijn slaap drukt hij op snooze en draait zich weer om. Half 5 manlief zet de wekker uit en kleed zich aan. Hij wenst mij een fijne dag en gaat de badkamer in. Ik hoor hem zijn tanden poetsen en vervolgens de trap af lopen en een ontbijtje maken in de keuken. Kwart voor 5 loopt hij het huis uit en valt de deur dicht. Ik luister hoe de auto de straat uit rijd en draai me nogmaals om.

Ik zucht en luister nog wat verder naar het fluitconcert. Om 5 uur vind ik het genoeg geweest en besluit dit berichtje te schrijven. Dus hier zit ik nu, in bed met de iPad inmiddels is het kwart over 5. Het is licht buiten. Tja en wat zal ik nu gaan doen? Eruit en een kop koffie drinken beneden? Nee, ik pak zo het boek van mijn nachtkastje en ga nog even lezen tot de wekker zal gaan om half 7.

Hebben jullie ook last van slecht/ niet kunnen slapen als het volle maan is?

6 thoughts on “Een lange nacht

 1. Het hoeft bij mij echt geen volle maan te zijn voor zo’n nachten, het lukt mij zonder ook prima 🙂
  Ik herken het helemaal en hoe meer ik mij focus op: ik moet nu slapen, hoe slechter het lukt. Ik heb tegenwoordig van de grote bekende drogistereketen K******t tabletjes (Nachtrust) van hun huismerk waar oa valeriaan in zit. En of het inbeelding is of niet maar ik slaap er heerlijk op.

  Like

 2. Ik slaap ook altijd zeer slecht. Maar dat je zoontje ook zo slecht slaapt. Hij heeft dus ook weinig nachtrust of heeft hij er overdag geen last van?

  Like

  • Wat balen dat je ook zo slecht slaapt! Heb je tips om dan toch in slaap te vallen?

   Mijn zoontje is een hele slechte slaper. Ik schreef er al eerder over dat hij snachts wakker is vanaf een uur of twaalf tot 4. Het gaat al veel beter dan voorheen. Ik kan hem nu terug naar bed brengen en dan slaapt hij wel weer verder dat was voorheen niet zo. Maar het neemt niet weg dat het heel veel invloed heeft op mijn eigen nachtrust. Een keer of 8 per nacht er uit voor hem is geen uitzondering. We zijn naar de huisarts geweest en die zei ons dat hij er overheen moet groeien en dat het in de puberteit wel over is 😉 wij zijn dus ouders die uit kijken naar een puber in huis.

   Like

   • Ik zou toch eens een second opinion vragen bij een andere arts. Mijn broer sliep als kind ook heel slecht en was tig keer wakker. De huisarts wuifde het weg maar het was slopend. Uiteindelijk zijn ze wel doorgestuurd en broer heeft met hulp wel beter geslapen. Ook zijn dochter had hier last van en daar is het ook grotendeels opgelost.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s