Plantaardig eten

Vrij impulsief ben ik begonnen met mijn challenge om plantaardig te eten. Behalve het bekijken van de documentaire had ik geen informatie. Ik besloot om opzoek te gaan op internet naar meer informatie over plantaardig eten. Wonder boven wonder kwam ik een artikel tegen van het voedingscentrum waarin ze bevestigen dat het goed is voor de aarde en voor je gezondheid om plantaardig te eten. Wie had dat gedacht, een organisatie die gesponsord word door grote bedrijven en hun producten aanbevelen ook achter een plantaardig dieet zouden staan. Nou ik in ieder geval niet.

Hoe zijn de eerste weken gegaan? Ik moet zeggen prima. Ja ik mis een eitje, dat had ik ook wel verwacht maar ook dat ene plakje kaas wat ik heel af en toe at. Is dat erg? Welnee, ik eet veel meer groente en voel me beter. Zelfs na enkele dagen merkte ik dat mijn huid veel zachter is geworden. Ja het is wennen en ja het is een bepaalde mindset die je aan moet zetten. Maar het is een mindset die bij me past.

Ik liep wel tegen enkele dingen aan. Zo kwam er een vriendin gezellig op de koffie en die bracht speciaal voor mij gluten en melkvrije koekjes mee. Super lief natuurlijk! Maar er zat ook scharrelei eiwit in. Daar heb ik ( vanzelfsprekend) niet moeilijk over gedaan, het was even over de drempel heen en toch dat koekje nemen. Dan sta ik toch even in twee strijd want ja ik ben die challenge voor de volle 100% aan gegaan en door toch een koekje te nemen voelt het ook als falen. Was dat alles? Nee ik heb zelfs van de week een glutenvrije pizza gegeten met salami.

Na de slapeloze nacht van eerder deze week ben ik smiddags mijn bed in gekropen. Ik heb toen heel fijn wat uurtjes kunnen slapen. Manlief heeft de jongens uit school gehaald en is daarna samen met de kinderen naar de supermarkt gegaan om mij te ontlasten. Hij kocht de pizza’s als avond eten. Die avond zat ik dus heerlijk te smullen van de pizza. Toch wel met schuld gevoel want ja die challenge!

Is dit plantaardig eten/ vegan challenge iets wat ik bij deze ene maand zal houden? Nee dat denk ik niet. Ik voel me er nu al zoveel beter bij dat ik denk dat ik overwegend vegan zal blijven eten na deze maand. Ik had namelijk al meer dan een jaar een slijmbeursontsteking in mijn heup en die is sinds de 4e dag van de challenge als sneeuw voor de zon verdwenen en dat voelt bijna te mooi om waar te zijn. Ik duim heel hard dat deze ook weg zal blijven.

Ik kwam op internet ook regelmatig tegen dat mensen er onwijs veel mee afvielen. Ik las verhalen van personen die 6 tot 10 kilo afvielen in de eerste maand. Hoe ze dat gedaan hebben weet ik niet. Mijn weegschaal is niet in beweging gekomen ik zou bijna zeggen helaas. Toch eet ik nu super lekker en gevarieerd. En hoewel er wat kilo’s te veel aan mij plakken zitten ze me niet in de weg.

Zou plantaardig eten iets voor jou zijn? Laat het me weten waarom wel of waarom niet!

 

One thought on “Plantaardig eten

  1. Ik heb een half jaar puur plantaardig gegeten om te proberen of ik er gezonder van werd. Niet zo, eerlijk gezegd. Ik viel ook niet af. Miste kaas en ei heel erg. Inmiddels eet ik weer anders, ivm lichamelijke klachten kan ik bepaalde groentes/fruit nu niet eten dus eet ik wel weer ei en kaas. Geen vlees. Ik eet sinds het vegan-dieet wel veel minder zuivel en ben creatiever met avondeten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s