Een kijkje bij manlief op het werk

Zijn jullie ook zo benieuwd waar manlief werkt? Manlief kwam op een site een filmpje tegen van de fabriek waar hij werkt. Normaal gesproken mag er niet gefilmd worden en word alles afgeschermd voor de buiten wereld, deze keer werd er een uitzondering gemaakt.

Nu zul je denken, ja heel leuk dat filmpje maar wat doet hij dan? Manlief is allround proces operator en is dus breed inzetbaar op verschillende werkplekken binnen deze fabriek. Soms werkt hij op de gietvloer waar ze het vloeibare staal in plakken gieten. Soms werkt hij als snijder en regelt hij het proces van het door snijden van de plakken. berekenen en bepalen van de juiste lengte voor bepaalde klanten en specifieke kwaliteiten. Soms werkt hij als codeur en systeem bewaker en dat vind manlief de leukste functie. Dan moet hij de plakken een bepaalde code mee geven aan de hand van de kwaliteit. Dat word weer bepaald door het gietproces, tempratuur, stoffen in het materiaal, verontreinigen en noem maar op dat vergt een hoop reken en denk werk. Vervolgens de Informatie uit de systemen verwerken en bewaken en zorgen dat de plakken de juiste weg afleggen naar andere fabrieken en trajecten.

Daarbij komt dat manlief regelmatig de machine in moet om onderhoud te plegen. Samen met zijn collega’s vervangt en controleert hij dan onderdelen. Dat is zwaar en zeer gevaarlijk werk. Dan te bedenken dat de tempraturen op de werkvloer in de zomermaanden rond de 50 graden liggen. Toch weerhoud dat manlief niet, sterker nog door de diversiteit van de werkzaamheden heeft manlief het er ontzettend naar zijn zin.

In het filmpje werd een salaris bedrag genoemd. Dit is echter een begin salaris. Aangezien manlief er al ruim 10 jaar werkt is hij al wat loonschalen om hoog geklommen. Wij hebben dus zeker geen klagen. Wel is het straks na de verbouwingen noodzakelijk om weer serieus aan de slag te gaan met het aflossen van de hypotheek. Door dat het werk wat manlief doet erg zwaar is, zie ik hem zijn pensioen datum niet halen op zijn huidige werkplek. Daarom is het dus belangrijk om daar nu al over na te denken zodat hij eventueel tegen die tijd kan stoppen met werken mocht hij dat willen.

Uiteraard ben ik weer erg benieuwd naar jullie mening! Wat vinden jullie van het werk wat manlief doet? En wat vinden jullie van het filmpje? Tot slot wat voor werk doe jezelf? Laat het me weten in de reacties.

2 thoughts on “Een kijkje bij manlief op het werk

 1. Leuk! Interessant en respect!
  Dat dat zo warm word joh en wat een groot bedrijf!
  Maar dat respect heb ik ook voor mijn eigen man. Vergeleken met jouw man doet ie heel wat minder spannends, maar hij krijgt heel veel voor elkaar en hij doet het! En heeft de feeling om met de mensen om te gaan en krijgt dingen voor elkaar, wat anderen niet krijgen. Daarnaast heeft hij wel de verantwoording voor het binnen halen van het geld, zodat zijn collega’s kunnen blijven werken. Ja, ik ben trots op hem!
  En zelf, zit ik thuis 😉 nee hoor, ben thuisblijfmoeder.

  Like

  • Het is zeker warm daar en inderdaad een groot bedrijf. In dit filmpje laten ze slechts de fabriek zien waar manlief werkt op dit hele terrein weken ongeveer 9000 mensen.

   Super leuk om te lezen dat je zo trots bent op je man! En thuisblijfmoeder is toch ook een hele waardevolle besteding! Ten minste ik vind dat wel.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s