Bloggen

Elke blogger heeft zijn eigen manier van bloggen. Er zijn bloggers die hele planningen maken wanneer er wat voor soort artikel online moet komen. Ze zorgen dat er voor minimaal een week aan artikelen klaar staat. Elke dag word de lezer van het blog getrakteerd op een leuk en meestal inspirerend bericht. Ik vraag me stiekem af hoe doen ze dat toch?!

Zelf plan ik weinig tot niets. Ik schrijf de berichtjes niet op voorhand. Juist op het moment dat het uit komt en er iets in mijn hoofd omhoog plopt dan schrijf ik daar over. Het kan iets zijn wat we mee gemaakt hebben, waar ik me over verbaasd heb of financiële keuzes die we gemaakt hebben.

Ik heb het wel eens geprobeerd om artikelen te schrijven en dan in te plannen. De grap is dat ik laatst nog een bericht tegen kwam van april vorig jaar en die dus blijkbaar nooit online is gekomen! Nee, zo handig ben ik er niet mee.

Het nadeel van mijn blog manier is natuurlijk wel dat de frequentie van mijn berichten heel erg fluctueerd. Dat lezers dus nooit weten wanneer er iets komt en of er wel wat komt. Het voordeel is dat ik niet wakker hoef te liggen als er een aantal dagen een stilte is op dit blog. Lezers zijn namelijk niets anders gewent van mij. En juist die soepelheid bevalt mij wel.

Soms heb ik dat mijn hoofd over loopt van de inspiratie, wat doe ik daar dan mee? Meestal vrij weinig berichten rijpen verder in mijn hoofd tot ik weet welke kant ik er mee op wil. Soms vergeet ik het en dan een maand later schrijf ik er als nog over.

Hoe doen jullie dat? Maken jullie een planning? Plan je het schrijven van artikelen dan in op een vaste dag? Of heb je een andere manier van bloggen?

2 thoughts on “Bloggen

    • Ja precies! Toch wil ik wel graag tweemaal in de week een berichtje online zetten. De realiteit is echter dat het op mijn blog soms weken stil is.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s