Staking

Vandaag staakt de school van de kinderen. We ontvingen een berichtje ter kennis geving dat de kinderen vandaag een uur later beginnen. Dat kinderen van werkende ouders echt niet opgevangen kunnen worden omdat ze een statement willen maken en hopen hierbij op begrip.

Daar ben je als werkende ouder mooi klaar mee. Er moet stel op sprong oppas geregeld worden voor de ochtend of een extra uur kinderopvang worden afgenomen. Wie betaald dan de rekening? Juist ja jij zelf.

Maar ook voor niet werkende ouders is het vervelend, afspraken moeten misschien wel verzet worden of ze nemen gewoon een uur van je eigen vrije tijd af.

Maar bovenal is het natuurlijk van de zotte dat het nodig is dat ze gaan staken. Dat de leerkrachten bezwijken onder de werkdruk, dat ze onder betaald worden voor het werk wat ze doen.

Dus wij starten vandaag super relaxt op, ik drink een extra kop koffie en de kinderen mogen uitgebreid knutselen en spelen want we hebben de tijd deze ochtend.

4 thoughts on “Staking

  1. “of ze nemen gewoon een uur van je eigen vrije tijd af.”
    Echt mensonterend inderdaad, moet je ineens een uur lang je vrije tijd opofferen om met je kinderen door te brengen 😉

    Like

  2. Blij dat ik heerlijk thuismama kan zijn en even niet meer in het onderwijs werkzaam ben… Ik begrijp de staking zo goed helaas :(… Goed van je dat je lekker even zelf er iets moois van hebt gemaakt. Het feit dát ze ‘maar liefst’ een uur gingen staken zou in Den Haag genoeg moeten zeggen…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s