Stoppen met duimen deel 2

het is al weer even geleden dat ik schreef over het stoppen met duimen van zoontje. Zoals je toen kon lezen bestelde wij de pluim voor je duim. Een hulpmiddel om het stoppen te vergemakkelijken. Inmiddels kan ik met volle tevredenheid vertellen dat het werkt! Zoontje is inderdaad na 44 dagen helemaal van het duimen af.

Hij heeft hem zo goed als 24 uur per dag gedragen en dat 44 dagen lang.  Alleen voor zwemles mocht hij even af. Natuurlijk ook tussen door om te reinigen. Want schoonmaken dat was echt wel nodig. De duim zit toch opgesloten en gaat zweten.

Doordat zoontje uit zijn reflex in het begin steeds zijn duim in zijn mond deed en geen bevrediging van het duimen had begon hij aan het randje te bijten. Daar kan de pluim voor je duim niet zo goed tegen. Er kwamen hele stukken van af. Om erger te voorkomen heb ik toen een randje er vanaf geknipt zodat het weer een glad geheel was. Dit was het enige min puntje. Voor de rest zijn wij zeer tevreden over dit hulpmiddel en zullen wij hem zeker aan raden aan alle kinderen die willen/ moeten stoppen met duimen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s