Mijn eigen plekje

De zolder hebben we verbouwd maar had nog geen bestemming. Een prachtige ruimte met veel licht. Al een aantal keer had manlief opgenoemd dat het misschien wel een fijne plek zou kunnen zijn voor mij. Dan zetten we daar een bureau neer en kun je lekker aan de slag. Dan maken we er je art studio van. We hebben er een badkamer meubel geplaatst waar een koffiezet apparaat staat en dus water beschikbaar is om je kwasten uit te spoelen. Je hebt er alles bij de hand. Weet je zeker dat je er geen art studio van wilt maken?

IMG_0867

Langzaam maar zeker begon ik aan het idee te wennen. Het is natuurlijk wel ontzettend gaaf. Al mijn hobby spul bij elkaar. De ruimte hebben om de spullen te laten liggen waar ik aan bezig ben. Niet in elke kast iets. Want eerlijk is eerlijk doordat ik geen vaste plek had waar al mijn boeken en potloden in opgeborgen konden worden lag het overal en nergens. Ik had zelfs een vak in onze kleding kast in beslag genomen om boeken neer te zetten waar ik op dat moment niet in aan het kleuren was. Ik vind het namelijk fijn om aan meerdere platen te gelijk te werken. Dat haalt de druk van de ketel dan dat ik eerst iets helemaal 100% af moet maken voor ik verder kan met wat anders. Omdat ik nogal perfectionistisch ben loop ik dan vast op een plaat omdat ik soms niet weet hoe en welk resultaat ik wil bereiken. Als ik die plaat dan tijdelijk los laat en verder ga met iets anders sta ik mijn creatieve ik niet in de weg. Maar goed ik dwaal af.

IMG_0868

De zolder ruimte dus. Het kreeg in mijn hoofd steeds meer vorm. Het enige wat ik nog miste was een passende kast waar ik dan mijn spulletjes kon opbergen. Omdat ik nogal wat kleurboeken heb leek het mij een goed idee om een boekenkast aan te schaffen. Het werd de bekende Billy boekenkast van de grote geel blauwe winkel. Manlief zette de kast in een hand om draai in elkaar en ik deelde de kast in. Omdat er nog een hele plank leeg bleef grapte ik met manlief dat er zelfs nog ruimte over is voor uitbreiding.

Mijn eigen plekje, wat is dat fijn zeg. De afgelopen dagen heb ik er al heel wat uurtjes door gebracht en wat ervaar ik een rust. Niet elke 5 minuten zwaaien naar de mensen die langs lopen. Schoonmoeder die veel minder langs komt voor een kop koffie. Ze ziet me immers niet meer achter aan tafel zitten als ze langs loopt. Geen pakjes meer aannemen van het hele huizen blok want de postbode ziet geen beweging in huis. Nu doe ik dat met alle liefde hoor, maar het valt mij gewoon heel erg op hoe veel rust ik ervaar. Super fijn. Tot slot wil ik graag nog wat van mijn creaties met jullie delen.

IMG_0869IMG_0870IMG_0872

 

 

 

8 thoughts on “Mijn eigen plekje

  • Dankjewel voor het mooie compliment. nu ben ik wel heel nieuwsgierig naar jou creaties! Super fijn dat je ook een eigen plekje hebt.

   Like

 1. Wow, je platen! Roodkapje is m’n favoriet. Wat maak je er een kunstwerken van!
  Lekker hoor je eigen plekje. Ik heb m’n hobby spullen ook overal en nergens. Gelukkig nu m’n dressoir weer in huis, wie weet daar maar n plekje in maken.

  Like

  • Dankjewel, Roodkapje vind ik ook goed gelukt, het is zo dat ik niet verder durf te werken aan die plaat omdat ik bang ben om hem te verpesten. Haha.

   Like

 2. Oh wat heerlijk een eigen plekje. Heb ik ook, alleen mijn huisgenoten denken ook dat het een verzamelplek is voor al hun spul die ze ergens anders niet kwijt kunnen. In de vakantie van de kinderen maar eens goed opruimen. Wat maak je een prachtige platen. Weet je al dat er nieuwe Derwent Procolour kleurplotloden te koop zijn😉

  Like

  • De rest van het gezin weet dat de kleurspullen een soort van heilig voor me zijn. Zelfs de kinderen komen er niet in de buurt.

   Ik had inderdaad vernomen dat Derwent een nieuwe lijn uit heeft. Manlief verraste me van de week met de Derwent inktense set. Daar ga ik eerst maar mee aan de slag. De procolors schuiven door naar mijn wenslijstje. Er moet immers iets te wensen blijven in het leven. Ik word altijd erg nieuwsgierig naar de nieuwe producten. Tot op heden zijn de polychromos van Faber castell en de prismacolors premier mijn favorieten.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s