Mijn eigen plekje

De zolder hebben we verbouwd maar had nog geen bestemming. Een prachtige ruimte met veel licht. Al een aantal keer had manlief opgenoemd dat het misschien wel een fijne plek zou kunnen zijn voor mij. Dan zetten we daar een bureau neer en kun je lekker aan de slag. Dan maken we er je art studio van. We hebben er een badkamer meubel geplaatst waar een koffiezet apparaat staat en dus water beschikbaar is om je kwasten uit te spoelen. Je hebt er alles bij de hand. Weet je zeker dat je er geen art studio van wilt maken?

IMG_0867

Langzaam maar zeker begon ik aan het idee te wennen. Het is natuurlijk wel ontzettend gaaf. Al mijn hobby spul bij elkaar. De ruimte hebben om de spullen te laten liggen waar ik aan bezig ben. Niet in elke kast iets. Want eerlijk is eerlijk doordat ik geen vaste plek had waar al mijn boeken en potloden in opgeborgen konden worden lag het overal en nergens. Ik had zelfs een vak in onze kleding kast in beslag genomen om boeken neer te zetten waar ik op dat moment niet in aan het kleuren was. Ik vind het namelijk fijn om aan meerdere platen te gelijk te werken. Dat haalt de druk van de ketel dan dat ik eerst iets helemaal 100% af moet maken voor ik verder kan met wat anders. Omdat ik nogal perfectionistisch ben loop ik dan vast op een plaat omdat ik soms niet weet hoe en welk resultaat ik wil bereiken. Als ik die plaat dan tijdelijk los laat en verder ga met iets anders sta ik mijn creatieve ik niet in de weg. Maar goed ik dwaal af.

IMG_0868

De zolder ruimte dus. Het kreeg in mijn hoofd steeds meer vorm. Het enige wat ik nog miste was een passende kast waar ik dan mijn spulletjes kon opbergen. Omdat ik nogal wat kleurboeken heb leek het mij een goed idee om een boekenkast aan te schaffen. Het werd de bekende Billy boekenkast van de grote geel blauwe winkel. Manlief zette de kast in een hand om draai in elkaar en ik deelde de kast in. Omdat er nog een hele plank leeg bleef grapte ik met manlief dat er zelfs nog ruimte over is voor uitbreiding.

Mijn eigen plekje, wat is dat fijn zeg. De afgelopen dagen heb ik er al heel wat uurtjes door gebracht en wat ervaar ik een rust. Niet elke 5 minuten zwaaien naar de mensen die langs lopen. Schoonmoeder die veel minder langs komt voor een kop koffie. Ze ziet me immers niet meer achter aan tafel zitten als ze langs loopt. Geen pakjes meer aannemen van het hele huizen blok want de postbode ziet geen beweging in huis. Nu doe ik dat met alle liefde hoor, maar het valt mij gewoon heel erg op hoe veel rust ik ervaar. Super fijn. Tot slot wil ik graag nog wat van mijn creaties met jullie delen.

IMG_0869IMG_0870IMG_0872

 

 

 

16 thoughts on “Mijn eigen plekje

  • Dankjewel voor het mooie compliment. nu ben ik wel heel nieuwsgierig naar jou creaties! Super fijn dat je ook een eigen plekje hebt.

   Like

 1. Wow, je platen! Roodkapje is m’n favoriet. Wat maak je er een kunstwerken van!
  Lekker hoor je eigen plekje. Ik heb m’n hobby spullen ook overal en nergens. Gelukkig nu m’n dressoir weer in huis, wie weet daar maar n plekje in maken.

  Like

  • Dankjewel, Roodkapje vind ik ook goed gelukt, het is zo dat ik niet verder durf te werken aan die plaat omdat ik bang ben om hem te verpesten. Haha.

   Like

 2. Oh wat heerlijk een eigen plekje. Heb ik ook, alleen mijn huisgenoten denken ook dat het een verzamelplek is voor al hun spul die ze ergens anders niet kwijt kunnen. In de vakantie van de kinderen maar eens goed opruimen. Wat maak je een prachtige platen. Weet je al dat er nieuwe Derwent Procolour kleurplotloden te koop zijn😉

  Like

  • De rest van het gezin weet dat de kleurspullen een soort van heilig voor me zijn. Zelfs de kinderen komen er niet in de buurt.

   Ik had inderdaad vernomen dat Derwent een nieuwe lijn uit heeft. Manlief verraste me van de week met de Derwent inktense set. Daar ga ik eerst maar mee aan de slag. De procolors schuiven door naar mijn wenslijstje. Er moet immers iets te wensen blijven in het leven. Ik word altijd erg nieuwsgierig naar de nieuwe producten. Tot op heden zijn de polychromos van Faber castell en de prismacolors premier mijn favorieten.

   Like

 3. wat geweldig mooi, die tekeningen. zijn dat kleurboeken? waar kun je die kopen/bestellen?
  vooral de 2 bovenste tekeningen vind ik schitterend.
  lijkt me heerlijk om te doen, wie weet…
  hoop dat je me verder kunt helpen met die platen/boeken
  Berber

  Like

  • Hoi berber, dankjewel voor je reactie, inderdaad kleur ik de platen in kleurboeken. De bovenste plaat komt uit een boek van kerby rosanne, de tweede plaat komt uit het boek menuet the bonheur van Kanoko Egusa dit boek hebben wij besteld vanuit China de import en douane kosten waren behoorlijk. Op YouTube staan Flip through filmpjes van diverse kleurboeken. Dan kun je goed vergelijken en kijken welk boek je mooi vind. Zelf vind ik de boeken van hanna karlzon ook prachtig.
   Ik hoop dat ik je zo een beetje op weg heb kunnen helpen.
   Als je nog meer vragen hebt stel ze gerust!

   Like

 4. dank je voor je antwoord, je hebt me zeker op weg geholpen. Ik ken alleen hele simpele kleurboeken en ook op mn Ipad, maar in het echt kleuren is toch het allerbeste. Ik ga zeker op YouTube kijken (stom dat ik daar niet aan heb gedacht, ik kijk wel naar haken en breien en andere dingen en hier heb ik gewoon niet aan gedacht)
  wordt vast vervolgd, ik weet nu al dat dit een nieuwe verslaving wordt
  Berber

  Like

 5. nog een vraagje: gebruik je kleurpotloden en zo ja welke of verf?
  ik heb vorig jaar bij Aldi een paar kleurboeken gekocht, hele gladde bladen waar nauwelijks een potlood zn kleur kwijt wil (het was om te proberen of het iets voor me zou zijn). Ik ken mezelf, als ik iets leuk vind dan blijf ik kopen en wil dan ook goed materiaal hebben.
  En goede potloden lijken me erg belangrijk. Heb al gegoogled en kom voor mij hele nieuwe namen tegen, best leuk
  Berber

  Like

  • In het begin om technieken te oefenen had ik bruynzeel potloden, bij de speelgoed winkel is er een blik te koop van 60 kleuren voor 15 euro. Heel erg betaalbaar en prima kwaliteit. Omdat ik merkte dat ik er echt plezier in had ben ik gaan oriënteren in soorten potloden en kwam uit op Faber castell polychromos potloden. Ik kocht er een aantal los in een speciaal zaak om te testen en was opslag verliefd. met bruynzeel potloden kan ik een laagje of 3 over elkaar aanbrengen met polychromos afhankelijk van het papier al snel een laag of 6,7. En dat zie je terug in de plaat. De kwaliteit van het papier speelt ook zeker een rol in je resultaat. Als het papier te glad is, breng ik een basis laagje aan met neocolor 2. Dat is een krijtje wat oplost in waterverf waardoor het potlood weer grip heeft.

   Ik raad je aan om te beginnen met 1 soort ( potloden) en dat goed onder de knie te krijgen voor je andere materialen zoals verf toevoegt. Want de mogelijkheden zijn eindeloos. 😉

   Like

   • ik leer heel veel van je, ben ik echt blij mee. Kleuren kan iedereen wel, maar echt mooi kleuren is toch wel anders. Ik heb “gewone” kleurpotloden en ook nog kleurpotloden die ik gebruikte bij pergamano. Maar van neocolor had ik nog nooit gehoord.
    Ik heb een paar kleurboeken besteld (ik doe alles via internet vanwege problemen met lopen) en ik zag ook bij AliExpress en Wish (ik weet niet of je die kent, zitten in China) kleurboeken voor heel weinig, 2 euro of zo. Heb er daar ook een paar besteld, het nadeel is dat je een week of 2 moet wachten, maar dat vind ik niet zo erg. Er is keus genoeg, ook wat betreft kleurpotloden etc.
    Ik heb wel van die pennen gekocht waar je water in kunt doen, leek me wel handig. En ik blijf kijken op YouTube
    Bedankt dat je de tijd neemt uitgebreid te antwoorden, dat helpt absoluut.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s