De laatste loodjes

Nog een week en dan is het voor de jongens eindelijk zomervakantie. De laatste loodjes dus nog en die zijn zwaar. Het is een rare laatste week op school vol met andere dingen dan een gewoon les programma. Zo gaan ze een ochtend naar de grote speeltuin. Kijken ze de musical van groep 8, houden ze een spelletjes ochtend en als klap op de vuurpijl heeft school besloten om in deze laatste week de klassen te gaan verhuizen. De school is dus vol verhuismeneren. Er heerst dus vooral veel chaos. Thuis plukken we daar de vruchten van. Zoontje is helemaal ontregeld. Dat maakt het niet alleen zwaar voor hem maar ook voor de rest van het gezin.

Verder merken we dat beide jongens niet lekker in hun vel zitten door de waterpokken. Ik blijf het een vreemd iets vinden. Normaal gesproken duiken de waterpokken eenmaal op en is het klaar maar jongste was helaas al voor de tweede keer aan de beurt en oudste zoontje voor de derde keer. Het komt volgens de huisarts in zeldzame gevallen wel voor dat het virus elke keer weer actief word als er een uitbraak is. Vele kinderen op school hadden het virus te pakken en wij hoopte dat we de dans zouden ontspringen. Jammer maar helaas. De volgende keer is voorzichtigheid geboden als ze in de buurt zijn van kinderen met waterpokken.

Voor zwemles is de vakantie al begonnen en dat geeft gelukkig iets van rust na school tijd. Oudste doet het super goed. Hij is inmiddels al door naar het 3e badje ( zoals ze dat bij ons noemen) terwijl jongste er een potje van maakt en nog steeds in het eerste badje zit. Hopelijk voel ik me in de vakantie goed genoeg zodat we als gezin een keer naar het zwembad kunnen. Dan kunnen we jongste hopelijk net wat extra zelf vertrouwen geven waardoor hij ook verder kan.

De vakantie nog maar een paar dagen, we tellen af!

Kijk je ook zo uit naar de vakantie of ben je een van de gelukkige die al vakantie heeft?

One thought on “De laatste loodjes

  1. Wij moeten morgen nog en dan hebben de kinderen vrij. Wij zelf hebben twee weken en dat duurt nog even. Het is idd een rommelweek de laatste twee weken op school. Niet met musicals ed want daar is de school te klein voor maar ze zijn wat door de lesstof heen. En de laatste week staat wel in het teken van groep 8 hun afscheid en veel traktaties van de kinderen die in de vakantie jarig zijn of van school gaan door een verhuizing. Het is dit jaar ook erger dan voorgaande jaren, ook door allemaal wijzigingen op school voor volgend jaar.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s