Een nieuwe baan

Manlief heeft een andere baan. Het is allemaal erg snel en onverwachts gegaan. In het bericht over een kijkje op de werkplek van manlief schreef ik al dat hij het allerliefste in een bepaalde functie werkt. Dit vergt veel denkwerk en is voor hem zeer uitdagend omdat hij met de kwaliteit van het product bezig is.

Behalve deze functie is er ook een functie hoger de kennisdrager die de eind verantwoordelijke is. Manlief zijn grote droom is om op die stoel te mogen zitten. Maar daarvoor moet hij naar school. Een pittige opleiding die hij buiten de ploegendienst zou moeten gaan doen. Dit is in onze situatie niet haalbaar.

Nu is het zo dat er op een andere ploeg een collega heel erg ziek is en niet meer terug komt. Heel naar nieuws. Maar zoals het spreekwoord zegt is soms de een zijn dood de ander zijn brood. Er moest een geschikt persoon over alle andere ploegen worden aangewezen. Daar zijn enkele gesprekken mee geweest en uiteindelijk is manlief de gene die nu tijdelijk op die stoel mag zitten. Het enige puntje is dat manlief zijn papiertje er niet voor heeft. Dus word hij niet voor die functie betaald en houd hij zijn huidige salaris. Natuurlijk had het leuk geweest als hij meer salaris had ontvangen maar het feit dat manlief in deze functie loopt is al een hele fijne vooruitgang. Lichamelijk is het namelijk veel minder belastend.

Omdat het in de eerste instantie om een tijdelijke periode gaat is het afwachten hoe het gaat lopen. De tijd zal het leren. Manlief heeft het gelukkig super naar zijn zin op de nieuwe ploeg. Fijne collega’s en leuk en uitdagend werk.

5 thoughts on “Een nieuwe baan

 1. Leuk voor je man en een mooie kans. Wel een beetje flauw dat er geen aanpassing van zijn loon volgt. Bij mijn werkgever krijg je dan een vervangingstoeslag van 5 a 10 % afhankelijk hoe groot het verschil in loon is. Misschien toch proberen de opleiding te doen ook voor de toekomst.

  Like

  • De keuze om wel of niet een opleiding te doen van twee jaar boven op de uren in ploegendienst maak je niet zomaar. Natuurlijk hebben manlief en ik dit scenario al meerdere keren besproken. Het is geen opleiding die je er even bij doet. Het vraagt zijn volledige aandacht en toewijding. Het is een zware opleiding op hoog niveau. Tel daarbij op dat manlief eigen handig ons huis aan het renoveren is. Wij een zoontje hebben met een prikkelverwerkingsstoornis die de nodige (extra) begeleiding vraagt (ook snachts) . Mijn chronische ziek zijn waardoor er soms niet alleen de zorg van de kinderen op de schouders van manlief ligt maar ook de zorg voor mij op mijn slechte dagen en het huishouden. In onze situatie op dit moment is de opleiding doen geen verstandige keuze.

   Like

   • Ik snap wel dat het erg moeilijk is in jullie situatie, maar bedenk wel dat er geen ideaal moment gaat komen.

    Like

 2. Pingback: Verandering | Blogaanmnbeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s