Jaar afrekening energie

De jaar afrekening van ons stroom en gas verbruikt lag weer op de mat. Onze verbruiksgegevens waren voor ons geen verrassing. Sinds we in het bezit zijn van de toon hebben we nog meer inzicht in ons verbruik en zijn we dus goed op de hoogte.

We verbruikte het afgelopen jaar 2611 kWh en 679 kub gas.

Hoewel ons verbruik geen verrassing was, was de jaar nota dat wel. Er werden dingen in rekening gebracht waar we het bestaan niet van wisten. Dingen dubbel berekend (abonnements kosten). De berekening ging over ruim een jaar( 12,69 maanden) terwijl de opname datums net geen jaar uit elkaar vandaan lagen. Maar alle belasting en dergelijke werd wel over ruim een jaar berekend.

Ons gemiddelde verbruik ligt op 88 euro per maand ons huidige maand bedrag is 120 euro dus dan zou je verwachten dat ze een nieuw maand bedrag voorstellen dat lager ligt dan 120 euro. Wat schetst onze verbazing ze hebben het nieuwe termijn bedrag op 124 euro ingesteld. Omhoog dus terwijl we veel minder verbruiken. Zo had manlief al snel 6 punten gevonden in de nota waar hij zijn vraagtekens bij had.

Inderdaad er klopt niets van onze nota. Er zijn dingen in rekening gebracht die niet in rekening gebracht hadden moeten worden. Manlief heeft ruim een uur aan de telefoon gezeten met de medewerker. Bij elke vraag die manlief stelde werd hij in de wacht gezet en moest het uitgezocht en nagevraagd worden. Op een aantal vragen kwam er geen antwoord. Daar mocht geen uitspraak over gedaan worden of het moet volgend jaar verrekend worden. Dat is natuurlijk leuk verteld dat het volgend jaar verrekend word maar wij willen nu de juiste nota en niet pas volgend jaar.  Als het goed is krijgen wij binnen enkele weken een nieuwe eindafrekening toegestuurd. Wij zijn dan ook heel erg benieuwd wat ze daar van gemaakt hebben.

Hebben jullie wel eens vraagtekens bij de jaarafrekening?

6 thoughts on “Jaar afrekening energie

 1. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de nota nooit zo precies nakijk en dat terwijl ik wel ieder jaar overstap. Dus, extra de moeite waard zou je zeggen. Ik ga hier eens even over nadenken, dank voor deze reminder!

  Like

 2. Ik kijk er nooit zoveel naar maar snap soms ook niet waarom als je minder verbruikt je maandlast hoger wordt. Goed van je man dat hij heeft gebeld. En alsje denkt dat het lager kan kun je zelf ook het maandbedrag aan passen.

  Like

  • Ik denk dat ze het maandbedrag vooral omhoog gooien om extra rente binnen te harken. Als ze dat over elke klant doen loopt dat bedrag behoorlijk op ondanks de lage rente stand!

   Like

 3. Ik kijk er wel altijd naar maar vaak staan er dingen op die me niets zeggen.. Eigenlijk raar dat ik me er dan ook nog nooit in verdiept heb.
  Ik zit bijna aan het eind van mijn jaar, en in die periode hoop ik ook te verhuizen, maar ben benieuwd wat mijn eind afrekening gaat zeggen en zal hem dan ook zeker wat meer onder de loep nemen na dit berichtje!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s