Zomer vakantie

De eerste twee weken zomervakantie hebben we nu achter de rug. De eerste week stond bij ons vooral in het teken van rust. De jongens waren zo moe van de laatste weken school. Ze kwamen huilend en piepend uit bed en gingen op dezelfde manier hun bed weer in. Er werd zelfs tussen de middag geslapen want o zo moe. Dan gingen ze een uurtje naar de speeltuin en daarna plofte ze weer met een filmpje op de bank. Ze speelde een half uurtje met de LEGO en plofte weer op de bank. Ze moesten echt bijtanken. Langzaam maar zeker zag ik dat ze zichzelf weer werden. Ze waren een stuk gezelliger.  Het uitje wat we de eerste week in gedachte hadden, hebben we uit de agenda geschrapt.

Echter de tweede week leek het wel alsof er een knop om ging bij ze. Ze waren een stuk actiever en genoten weer van het buiten spelen, huttenbouwen. Zelfs in de regen wilde ze o zo graag een frisse neus halen. Geheel gekleed in een regenpak en laarzen gingen ze met een bakje op pad om slakken te zoeken. Ja, ze waren weer zichzelf.

De tweede week stond de kapper op de agenda, dat is altijd een dingetje. Haren knippen is voor oudste een zeer vervelende gebeurtenis. Ter plekke besloot zoontje dan ook dat hij graag lange haren wil. Wij hebben afgesproken dat dit de laatste keer was dat zijn haren geknipt zouden worden als hij de volgende keer nog steeds lange haren wil. Ik ben heel erg benieuwd. De kapster komt altijd bij mijn moeder thuis. Mijn moeder woont aan het IJsselmeer als we dan toch in de buurt zijn is het na een intensieve knip beurt natuurlijk wel fijn om uit te waaien. We besloten dan ook even langs het strandje te gaan. De jongens konden het natuurlijk niet laten om even natte voeten halen. En er werd flink wat heen en weer gerend over het strandje. Het was heerlijk rustig en zoontje kon zo alle prikkels goed los laten. Moe maar voldaan lagen ze al snel te slapen in de auto.

Deze week werden we ook gebeld dat de screens die we besteld hadden klaar waren.  Dus we plande gelijk een afspraak in. Snel en vakkundig werden de screens gemonteerd. Eerlijk gezegd hadden we er een beetje onze bedenkingen bij. Want bij alle klussen die we het afgelopen jaar hebben laten uitvoeren ging wel iets mis. Wat dat betreft is het fijn dat manlief zoveel zelf kan. De screens hangen, helemaal naar wens en o wat is onze slaapkamer heerlijk koel. Ik zou het bijna ( ja bijna!) jammer vinden als het nu geen mooi weer meer zal worden.

img_0880.jpg

We bezochten deze week ook een privé bioscoop. Het leuke is dat dit een heel voordelig uitje was. Manlief had namelijk met kerst een familiecadeau onder de boom gelegd in de vorm van bioscoop kaartjes met een hapje en drankje. Dus deze cadeaukaarten hebben we nu gebruikt. Op het moment dat we de bioscoop binnen liepen viel ons op dat het wel heel erg rustig was. Ongeveer 12 mensen liepen er rond terwijl er 3 films zouden draaien. Op het moment dat we de zaal in liepen werd ons al snel duidelijk dat we de zaal voor ons alleen hadden. Wat is dat dubbel genieten. Zo rustig, geen gekraak van chips om je heen, geen geroezemoes. Voor oudste zoontje echt ideaal. Och ja, het had wel wat. Natuurlijk is dit voor de bioscoop zelf helemaal niet goed. Als het zo rustig is betekend het dat de zaken niet goed gaan. Wij hebben in iedergeval als gezin met volle teugen genoten van ons uitje.

IMG_0879

Om de vakantie vreugde te vergrote bakte ik deze week een keer pannenkoeken. Waarop jongste zei, mama het lijkt wel een feestje. En zo is het maar net, deze vakantie is een feestje.

Dit bericht was geplaatst op 6 augustus 2017. Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie

One thought on “Zomer vakantie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s