Zweverige stenen

Mijn moeder heeft zo nu en dan een spiritueel trekje. Het verbaasde me dan ook niet dat ze van vakantie een hele lading met edelstenen en mineralen mee nam. Ze had namelijk een grot/ mijn gebied bezocht.

Omdat de jongens al eerder een schatkist hadden geknutseld met oma mochten ze beide een steen uit zoeken voor in hun schatkist. Ik weet niet of toeval bestaat in dit geval, maar beide jongens bleken ieder de steen uitgezocht te hebben die paste bij hun sterrenbeeld. Dat vind ik dan wel weer grappig.

Zoals met alle nieuwe dingen waar zoontjes blij mee zijn moest ook hiermee geslapen worden. Zolang het geen pot met gevonden slakken is vind ik het meestal wel oké. En dus lagen de stenen netjes naast hun kussen.  Hoewel ik de link de eerste dagen niet gelegd had viel het ons wel op dat jongste zoontje in ene de nacht had door geslapen! Wat een verademing is het na jaren en jaren van gebroken nachten om er dan een aantal ononderbroken te kunnen slapen. Slaap doet een mens echt goed.

Maar net als met alle nieuwe dingen verliest het na een paar dagen de interesse van zoontje en dus borg hij de steen keurig op in zijn schatkist. Meneer was gelijk weer de vaste uren wakker snachts. Na twee dagen bedacht ik in ene dat het misschien wel met de steen te maken zou kunnen hebben. Hoewel ik normaal helemaal niet geloof in dit soort hokus pokus leek het mij te toevallig als hij weer een nacht goed zou slapen als de steen weer in zijn bed zou liggen. Dus ik verstopte de steen in zijn kussen en meneer sliep die nacht weer super goed. Zo goed zelfs dat hij pas om half 10 wakker werd!

Dus ik besloot informatie op te zoeken over de steen en daar zag ik in de beschrijving staan dat het werkt tegen slaap problemen. Dus vanaf nu slaapt zoontje met zijn steen en worden wij ook uitgerust wakker.

Hoe zweverig het ook moge zijn, wij kunnen slapen en dat is toch fijn!

 

8 thoughts on “Zweverige stenen

 1. Ik ben niet zweverig, maar vind het allemaal wel heel interessant (klinkt tegenstrijdig he…) “vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan” zeggen ze bij ons thuis altijd. Heel fijn voor jullie, en voor jullie zoon!!

  Like

 2. Wat mooi dat de steen zo goed werkt voor jullie zoontje!
  Ik geloof wel in de kracht van dit soort stenen.
  Heb er zelf ooit meerdere gehad.
  Waaronder ook de amethist.

  Fijn weekend samen.
  Groetjes, Marielouise

  Like

   • Daar vraag je me wat, het is al jaren geleden dat ik ze had.
    Ik had o.a. rozekwarts en bergkristal.
    Rozekwarts werd ik rustiger van (kalmer) en ik sliep er beter door.
    Bergkristal is een heel krachtige steen die de werking van andere stenen nog meer kan versterken. Ik droeg ze beide bij me en in de nacht in het kussensloop.

    Waarom ik daar weer mee gestopt ben weet ik niet, ik ga me er weer eens in verdiepen.

    Like

 3. Dankjewel voor je uitgebreide reactie!
  Ik heb inderdaad begrepen dat bergkristal, rozenkwarts en amethist bij elkaar horen en elkaar kunnen versterken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s