Oma op bezoek

Aan beide zoontjes vroegen we wat ze graag nog willen doen in de vakantie. Beide gaven aan dat ze niet zo nodig een dagje weg wilde. Echter hadden ze wel de wens dat oma een dagje langs zou komen.

Voorheen kwam mijn moeder elke vrijdag om wat in het huishouden te doen en mij te ondersteunen in de verzorging van de kinderen. Op het moment dat beide jongens naar de basisschool gingen werd het langzaam aan al minder. In het begin kwam ze nog om de week. Vooral om gezellig te kletsen en om de kinderen uit school te halen. Het was toch een soort van traditie dat oma er elke vrijdag was.

Op het moment dat opi erg ziek werd was mijn moeder daar veel harder nodig. Elke vrijdag (en andere dagen) hielp ze omi met de verzorging van opi en deed wat huishoudelijke taken. Na het overlijden van opi is mijn moeder dat blijven doen op de vrijdag.

Blijkbaar missen de jongens het erg en was er van hun kant behoefte aan. Dus stond oma in de vakantie om 8 uur op de stoep om een dag spelletjes te doen met de jongens. Op het moment dat oma 1 voet binnen zette stuiterde de jongens nog net niet tegen het plafond aan. Direct werden de memoriekaartjes uitgespreid over de tafel en werd een potje gespeeld. Echter bleef het niet bij dit ene spelletje, het ene na het andere spel kwam uit de kast vandaan. Het was ouderwets gezellig.

Wat is het toch een genot om de kinderen zo te zien genieten van de aandacht van oma.

3 thoughts on “Oma op bezoek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s