Ken je die mop?

Die mop over die lege wasmanden?

Op het moment dat je tevreden kijkt naar de lege wasmanden, denkt er even vanaf te zijn blijkt dit keer op keer te mooi om waar te zijn. Zo ook deze week.

Aan het begin van de week haalde ik de bedden af van de jongens. Heerlijk hingen de lakens droog te wapperen aan de droogmolen. Ik draaide nog maar een wasje onder het mom van ‘het kan maar gewassen zijn’ . Aan het einde van de dag pakeerde ik de wasmanden met gevouwen was op de overloop. De was terug in de kasten leggen is altijd een klusje wat ik uitstel. (vraag me niet waarom).

De volgende dag ging ik vrolijk verder met de wasjes weg wassen. Manlief haalde ons bed af en ik zorgde er voor dat de lakens in de wasmachine terecht kwamen. Als bonus draaide ik nog een witte was weg. Dus ook deze wasmanden parkeerde ik aan het einde van de dag vol gevouwen was bij de andere manden op de overloop. Na een blik in de badkamer zag ik dat er alleen nog een mand met spijkerbroeken stond. Ik besloot die gelijk maar in de machine te doen. Met mijn allerlaatste energie hing ik die savonds binnen aan de waslijn. De aanblik van die lege badkamer deed me goed. De planning was dus enkel de volgende dag even de gevouwen was in de kasten op te bergen en dan de komende dagen geen was te draaien.

De realiteit was helaas anders. Oudste zoontje had snachts een ongelukje in bed. Na een dagje met waarschijnlijk te veel prikkels. Deze keer was het helaas t geval dat ik ook zijn dekbed mocht wassen. Het dekbed wat net weer in de lakens was gestoken wegens toch wel fris in de nacht. Dus zo stond ik midden in de nacht een bed te verschonen zonder energie.

Dus kon ik vol goede moed de volgende ochtend weer verder met, je raad het al, de was! Ik denk dat ik me beter kan houden aan mijn voornemen van elke dag een wasje draaien, want zodra de manden leeg dreigen te raken vullen ze zich weer als vanzelf.

2 thoughts on “Ken je die mop?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s