Speciaal boodschappen budget

Week na week kwamen we niet uit met het boodschappen budget. Omdat we in de vakantie geen zin hadden om erg op te letten namen we de beslissing om ons boodschappen budget (tijdelijk) te verhogen. Het idee was dat we met 120 euro in de week makkelijk rond zouden moeten komen.

Vol schaamte moet ik bekennen dat zelfs de 120 euro per week niet toereikend bleek.  Echter hebben we de beslissing genomen nu de vakantie weer voorbij is toch terug te gaan naar ons oorspronkelijke weekbudget van 90 euro. Dit vergt wel wat voorbereiding en motivatie. Het word weer een week menu maken en ons daar aan houden. Niet meer klakkeloos producten in het winkelwagentje gooien maar wel overwogen nadenken of we de producten echt nodig hebben.

De gene die al langer mee lezen weten dat boodschappen doen bij ons altijd wel een dingetje is. We hebben namelijk rekening te houden met een aantal allergieën in ons gezin. Ik denk dat ik de meeste winst kan halen in ons budget om niet voor vervangende producten te kiezen maar gewoon een compleet ander product te kiezen. Als voorbeeld geen glutenvrije pizza eten maar een aardappel, groente en salade gerecht. Geen koekje bij de koffie maar een stuk fruit. Als we op een verjaardag gaan geen eigen stukje glutenvrije taart meer mee nemen. Nu zul je denken zal Dat stukje taart op een verjaardag nou een groot verschil gaan maken? Misschien niet als het bij dat ene stukje blijft maar als er hier een taart in huis is die ik veilig kan en mag eten kan ik je verzekeren dat hij de avond niet haalt.

Toch blijf ik me keer op keer verbazen. Jaren lang redde manlief en ik het prima om van 50 euro in de week rond te komen. Zelfs tot dat oudste zoontje twee werd was het geen probleem maar toen we eenmaal het bedrag verhoogde naar 70 euro per week volgde al snel een verhoging naar de 90 euro per week. Het leek wel of de rem los was. Ach het heeft onze aandacht weer en ik ben benieuwd hoe het zal lopen.

Een kleine extra toevoeging, kapper, cadeautjes en dergelijke vallen bij ons ook onder het boodschappenbudget, dus eigenlijk zou de naam huishoudbudget beter passen. Uit gewoonte blijft het voor ons boodschappenbudget.

Hoeveel geven jullie uit per week?

6 thoughts on “Speciaal boodschappen budget

 1. Ik zit nu op 115 per week gemiddeld, voor boodschappen, kattenvoer en drogisterij spullen. Dat is voor 2 volwassenen, 1 puber en vier katten. Ik eet ook net als jij aangepast:glutenvrij, lactosevrij en vegetarisch. De rest eet normaal. Een deel van het eten is biologisch.

  Like

  • Dankjewel voor je reactie leuk om te vergelijken!

   wij kiezen voor bepaalde producten ook de biologische variant. Hoewel ik zelf geen vlees eet, zet ik de rest van het gezin enkel biologisch voor.

   bij ons heeft de hond een apart budget van 50 euro per maand. We geven ongeveer 30 euro uit aan versvlees voor de hond, ( tegenstrijdig eh!) de reden hiervoor is dat de hond ook een glutenallergie heeft. Alles wat over blijft spaar ik op voor eventuele dierenarts kosten, een nieuwe mand, riem noem maar op.

   Like

   • Ja dat doe ik hier ook met het vlees, wij bestellen via internet bij een biologische slager.
    Aan de 4 katten geef ik gemiddeld 50 tot 60 per maand uit wat voer betreft. Dat is ook biologisch. Maar dat is bij die 115 inbegrepen.
    Ene maand is t meer, andere maand minder. Heb net een lading gv pasta ingekocht bij pit en pit en elders gv meel, ja dan ben ik meer kwijt. Maar daar eet ik dan weer een paar maanden van.

    Like

  • Ik merk nu ook dat de prijzen omhoog gaan. Een paar cent per product maar op de totaal prijs tikt het behoorlijk aan!

   De kinderen hier eten met fases meer of minder. Soms zitten de jongens in een groeispurt en eten ze zo 6 boterhammen tussen de middag en word er meer opgeschept bij het avond eten dan ik zelf op kan. De andere keer krijgen ze bijna geen hap door hun keel want geen honger… ik ben stiekem wel nieuwsgierig hoeveel ze zullen eten als ze in de puberteit zijn.

   Like

 2. ik bestel alles via internet en het wordt thuisbezorgd (gratis). Bevalt prima, ik kom niet meer in winkels dus geen impulsaankopen. Per maand rond de 150 euro (ik ben alleen). Veel bioproducten of van de boer (kaas, vlees, melk, eieren etc.) Bevalt me prima zo.
  En ik kan nog eens mooie kleurpotloden of kleurboeken kopen…
  kleuren is een kleine verslaving geworden

  Berber

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s