We vonden een adder!

Wie kent het spreek woord niet? ” Er zit een addertje onder het gras”. Wij hebben een adder gevonden een hele dikke aflos adder. En bah wat balen we er van!

Vol trots schreef ik laatst nog dat we de eerste extra aflossing deden. We maakte duizend euro over en al snel verscheen er in ons overzicht een ander bedrag. We hadden natuurlijk verwacht dat dit gehele bedrag in mindering gebracht zou worden. Echter zagen wij, dat we niet nog 15045 euro open hadden staan maar 15077 euro. Dat scheelt toch 32 euro! Onze eerste gedachten was dat er toch kosten in rekening gebracht werden. Maar in ons contract staat toch duidelijk dat extra aflossen kosteloos is. Iets anders konden wij zo snel niet bedenken dus besloot manlief telefonisch contact op te nemen met de leningverstrekker.

De eerste reactie van de medewerkster was, ja meneer ik snap u vraag maar het klopt wel hoor! Het is alleen lastig uit te leggen. Waarop manlief reageerde nou probeert u het mij maar wel uit te leggen want ik wil graag opheldering waarom die 32 euro minder is afgelost. In het kort komt het er op neer dat ze van de extra aflossing eerst de rente halen van de komende maand, dan de storting niet zien als aflossing maar als vooruit betaling waardoor er aan komende maand geen maandbedrag word afgeschreven! In werkelijkheid stort je dus 1000 euro. Daarvan Gaat er in ons geval een bedrag van 32 euro rente af. Dat is een bedrag van de resterende dagen van die maand om het volgende maand bedrag te overbruggen. Of zo iets, dan word er van die 1000 euro eigenlijk ook ons maand bedrag van 373,73 af gehaald want die word niet in rekening gebracht en in onze daadwerkelijke extra  aflossing nog maar 594,27 euro over. En zo probeerde de leningverstrekker ons dus een maand langer als klant te houden. Ouch! Dat hadden we niet zien aan komen.

Manlief kon praten als brugman maar er veranderde niets. De betaling kon komende maand echt niet door lopen want hun systeem werkt nou eenmaal gewoon zo. Hij kon wel de automatische incasso omzetten in handmatig en op die manier elke maand zelf het aflos bedrag bepalen. Maar dan wel het minimale maandbedrag hanteren. Dat was natuurlijk niet wat we voor ogen hadden. De volgende keer gaf de medewerkster als tip maak je het bedrag over wat je wilt aflossen plus de betaling van de maand erna. Zo omzeil je het systeem en blijf je wel op schema.

Dat is dus precies wat we komende maand gaan doen. Manlief heeft voor nu het maand bedrag van september op de spaarrekening gezet en zodra het salaris weer gestort is maakt hij het bedrag over naar de lening plus het maand bedrag van oktober want dat zien ze weer als vooruit betaling. Wat een gedoe! Dan was extra aflossen op de hypotheek toch een stuk makkelijker!

Hebben jullie wel eens een aflos adder gevonden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s